Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert toetsenbord voor Android, Windows en iOS

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2014, 8:44 CategorieAccessoires

Microsoft lijkt meer en meer in te zien dat mensen niet meer alleen met Windows werken. Het bedrijf uit Redmond heeft de afgelopen tijd diverse apps voor Android en iOS uitgebracht en richt zich nu ook qua hardware op deze gebruikers. Microsoft lanceert namelijk het Univeral Mobile Keyboard.

Het toetsenbord is universeel omdat je er zowel Windows- als Android- en iOS-apparaten mee kunt koppelen. iOS-apparaten moeten minimaal op iOS 6 draaien en Android-apparaten met minimaal Android 4.0 worden ondersteund. Je kunt maximaal drie apparaten tegelijkertijd verbinden en via knoppen op het toetsenbord schakelen tussen deze apparaten. Opvallend is dat Microsoft de inmiddels bekende Windows-knop achterwegen heeft gelaten.

Het Univeral Mobile Keyboard van Microsoft heeft qua uiterlijk en functionaliteit veel weg van het Logitech K480 Keyboard dat eerder dit jaar gelanceerd werd. Het belangrijkste verschil zit hem in het feit dat de standaard voor de tablet of smartphone losgekoppeld kan worden en dienst kan doen als cover voor het toetsenbord. Ook komen er meerdere kleurenopties van Microsoft’s keyboard op de markt. De accuduur van het keyboard bedraagt volgens Microsoft ongeveer een half jaar.

Het Microsoft Univeral Mobile Keyboard wordt binnenkort op de markt verwacht voor een prijs van 79,99 dollar, omgerekend ruim 60 euro. Of en wanneer de accessoire naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.