Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft verdubbelt ruimte op OneDrive

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2014, 8:51 CategorieAndroid

Microsoft heeft aangekondigd dat OneDrive-gebruikers kunnen rekenen op extra ruimte wanneer zij hun foto’s automatisch uploaden naar de cloudopslagdienst. Het aanbod is echter maar een korte tijd geldig.

Gratis extra ruimte in OneDrive

Wanneer je de app OneDrive van Microsoft op je tablet of phablet downloadt en er voor kiest foto’s automatisch te uploaden naar de cloud van Microsoft, dan wordt je beschikbare opslagruimte van vijftien gigabyte verdubbeld. Je krijgt daardoor toegang tot dertig gratis gigabytes. Microsoft heeft dit aangekondigd om onder meer iPhone-gebruikers tegemoet te komen. Op het internet werd er geklaagd dat de update naar iOS 8 zo’n 4,6 gigabyte in beslag neemt – ruimte die de gemiddelde iPhone-bezitter niet meer op zijn telefoon of iPad heeft. Het idee van Microsoft is dat je veilig je foto’s en video’s kunt uploaden, zonder te hoeven denken aan restricties, en daardoor gemakkelijk iOS 8 te installeren.

Dat is natuurlijk een ludieke actie van één van de concurrenten van Apple op het gebied van smartphones, tablets, software en clouddiensten. Gelukkig is dit tijdelijke aanbod niet alleen bedoeld voor iOS-eigenaars: wanneer je datzelfde vierkantje afvinkt op je Android-, Windows Phone-, of Windows-apparaten, dan zul je toegang krijgen tot dezelfde hoeveelheid gratis, extra ruimte. De actie duurt tot en met eind september, dus op zich heb je nog genoeg tijd om gebruik te maken van de actie.

OneDrive

OneDrive is de cloudopslagdienst van Microsoft. Met de app kun je gemakkelijk bestanden, zoals foto’s, video’s, apps, installatiebestanden, documenten, muziek en meer, uploaden naar de cloud. Wanneer je de app op verschillende apparaten installeert, kun je niet alleen alles naar dezelfde omgeving uploaden maar ook alle bestanden op al die apparaten downloaden, gebruiken en weer uploaden.

  • OneDrive
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.