Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft verhoogt bestandsformaatlimiet van OneDrive

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2014, 10:30 CategorieApplicaties

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is bestand tot en met tien gigabyte te uploaden naar de clouddienst OneDrive. Voorheen lag dat limiet op slechts twee gigabyte per bestand.

Microsoft OneDrive

Vorige week kwamen de eerste berichten binnen van mensen die opeens grotere bestand konden uploaden naar de cloudopslagdienst van Microsoft, maar het bedrijf uit Redmond had tot nu toe nog niets officieel naar buiten gebracht over deze ontwikkeling. Nu is de kogel door de kerk: waar je voorheen bestanden van maximaal twee gigabyte kon uploaden naar de service, is het vanaf nu mogelijk om bestanden tot tien gigabyte op te slaan in de cloud.

Verder heeft Microsoft nog een aantal andere functies doorgevoerd. Zo hebben pc- en Mac-eigenaren nu de mogelijkheid meerdere bestanden tegelijk te up- en downloaden. Windows 7- en Windows 8-eigenaars krijgen binnenkort ook de mogelijkheid om bestanden met elkaar uit te wisselen zonder daarvoor de website van de dienst te bezoeken. Door simpelweg met de rechtermuisknop op het bestand of de bestanden te klikken, open je het standaard menu. In dat menu zie je straks de optie ‘Share a OneDrive link’ staan. De aangemaakte link wordt vervolgens gekopieerd naar het Clipboard. Mensen met Windows 8.1 mogen deze optie ook verwachten, later in de toekomst.

Microsoft OneDrive is een cloudopslagdienst waar gebruikers bestanden tot tien gigabyte kunnen uploaden. De dienst is beschikbaar voor Windows, Android, Mac en iOS en is als vast onderdeel geïntegreerd in Windows-besturingssystemen en Nokia Lumia-toestellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.