Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft verwijdert uploadlimiet OneDrive’

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2014, 9:25 CategorieApplicaties

Afgelopen weekend zijn er geruchten ontstaan dat hard- en softwaregigant Microsoft het uploadlimiet, van de cloudopslagdienst OneDrive, van twee gigabyte per bestand heeft opgeheven. Met OneDrive kun je op je computer, smartphone of tablet bestanden uploaden naar en downloaden van de cloud.

Reddit

Op de website Reddit zijn er mensen die claimen dat Microsoft in de afgelopen dagen het uploadlimiet van OneDrive heeft verwijderd. Waar het eerder niet mogelijk was om met de cloudopslagdienst bestanden groter dan twee gigabyte te uploaden, schijnen er dus gebruikers te zijn die hebben gezien dat er wel degelijk bestanden groter dan dat limiet zijn geüpload. Deze mensen hadden al bestanden in hun OneDrive-map staan die groter zijn dan twee gigabyte; zo is het opheffen van het limiet aan het licht gekomen.

Microsoft heeft hier nog niets over bekendgemaakt. Dit limiet, van maximaal twee gigabyte per bestand, bestaat al jaren en het bedrijf uit Redmond roept al minstens even lang dat het wat wil doen aan dat limiet. Wellicht dat Microsoft dat eindelijk gedaan heeft. Dit zou betekenen dat OneDrive opeens een stuk interessanter wordt in combinatie met het Microsoft Office 365-pakket. Met die gebundelde software krijg je niet alleen toegang tot de bekende Microsoft-programma’s zoals Word en Excel, maar ook tot één terrabyte aan opslagruimte in OneDrive.

Vorige week bracht Microsoft al een andere update uit voor de Android-app, waarmee het mogelijk wordt ook bestanden uit een zakelijk OneDrive-account in de app te tonen. De bestanden en documenten uit het zakelijke account worden met verschillende icoontjes aangegeven. Meerdere accounts kunnen in dezelfde applicatie beheerd worden. Daarnaast is de beveiliging van de app verbeterd. Je kunt als gebruiker nu een specifiek bestand, een map of de gehele app beveiligen middels een pincode. Ook voert Microsoft een aantal updates door waarmee de back-up van de camera (galerij) verbeterd wordt. Windows- en iOS-gebruikers moeten nog wachten op de update.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.