Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 6 bevestigd, wordt phablet met 5,9 inch-scherm

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2014, 8:45 CategorieAndroid

Het doorgaans goed ingelichte Android Police heeft van bronnen vernomen dat de eerder verschenen Google Nexus 6-geruchten kloppen. De Nexus 6 wordt een phablet met een scherm van 5,9 inch en Android L.

Nexus 6-uiterlijk

Het bovenstaande plaatje is afkomstig van de website Android Police, die op basis van bevestigde geruchten en nieuwe informatie, allemaal van, voor ons, onbekende bronnen in elkaar geknutseld is. Het geeft een indruk van hoe de Nexus 6 er uit komt te zien. Zoals verwacht wordt het een grote versie van de Moto X, met zwarte behuizing. De Nexus 6 krijgt twee stereospeakers aan de voorkant en de aan- en uit- en volumeknop zijn wat naar beneden opgeschoven, zodat de knoppen gemakkelijker bereikbaar zijn. Dat is wat een phablet eist van een designer.

Opvallend zijn ook de iconen die op het scherm gebruikt worden, afkomstig van Android L – waarschijnlijk is dat een screen capture, geleverd door de bron van Android Police. De iconen voor het bellen, alsmede van Gmail en de Play Store komen redelijk overheen met wat elders getoond is, maar de Maps-app en Google-map zien er wel degelijk anders uit. Het icoon van het berichten versturen (via sms of Hangouts) ziet er compleet anders uit. Tenminste, we denken dat het de berichtenapp is, aangezien die op de plek staat waar Hangouts ook op de smartphone Nexus 5 te vinden is.

nexus-6-mock-up-groot

Aan de achterkant zit vermoedelijk een camera van dertien megapixel en aan de voorkant zit er één van twee megapixel. Het qHD-display krijgt een pixeldichtheid van 496 en de interne batterij bedraagt 3200+ mAh. Daarnaast is bevestigd dat de Nexus 6 werkt met Motorola’s Turbo Charger, waarmee je in vijftien minuten de batterij van het apparaat kunt opladen en daarna acht uur kunt gebruiken.

Eerder verschenen geruchten

Een aantal geruchten, zoals het de grootte van het scherm, de batterij en de pixeldichtheid, zijn nu dus bevestigd door de anonieme bron van het doorgaans goed ingelichte Android Police. Het is nog even afwachten totdat Google zelf officieel de phablet aankondigt. Tot die tijd kunnen we ons nog een aantal dingen afvragen. Wat wordt de resolutie van het scherm? Welke processor zit er in de phablet? En krijgt het een 64-bits-processor? Volgens geruchten, verschenen op 9to5Google, wordt de resolutie 2560 x 1440 en krijgt de Nexus 6 een Snapdragon 805-processor, drie gigabyte aan werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen en zou het niet vreemd zijn als de phablet draait op een 64-bits-processor.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.