Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nexus 6 krijgt 5,92 inch-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2014, 8:35 CategorieAndroid

De Google Nexus 6 zou naar verluidt een scherm van 5,92 inch krijgen en daarmee officieel binnen de categorie phablet vallen. De phablet is te omschrijven als een grote Moto X, met kleine tweaks en een grotere body.

Nexus 6, X of Shamu

Googles Nexus 6, ook wel Nexus X of Shamu genoemd, krijgt volgens de laatste geruchten een groot scherm van 5,92 inch, wat het officieel een phablet maakt. Het apparaat gaat lijken op een grote, tweede generatie Moto X-smartphone, met hier en daar tweaks zodat de hardware goed werkt met dat grote qHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440. Dat betekent een pixeldichtheid van 498, wat voor een phablet helemaal geen verkeerd getal is. De ingebouwde batterij moet daarom wel heel wat energie geven: waarschijnlijk wordt het er een met 3,200 mAh, dus dat zou goed moeten komen.

Aan de achterkant van het apparaat zit een camera van dertien megapixels, die direct in staat is 4K UHD-video’s te schieten. Aan de voorkant zit er eentje van twee megapixels – identiek aan de tweede generatie Moto X-toestellen. Onder de motorkap zit waarschijnlijk een Snapdragon 805-processor, drie gigabyte aan werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen. Mogelijke andere versies van de Nexus 6 krijgen wellicht een andere hoeveelheid intern geheugen met zich mee. Ook zal het ons niet vreemd zijn wanneer de Shamu draait op Android L, met een 64-bit-processor.

In vergelijking met de Moto X-smartphone zullen de volumeknoppen wellicht iets meer naar beneden verplaatst zijn. Voor de rest gaat de phablet heel erg lijken op de Moto X, aangezien de koptelefoonaansluiting, de microfoon en de ruimte voor de SIM-kaart allemaal op dezelfde positie zijn geplaatst. Voor de rest is er qua uiterlijk niets bekend (de foto hierboven is gemaakt door 9to5Google), maar onze verwachtingen zijn dat de phablet gaat lijken op de andere Google Nexus-modellen. De Google Nexus 6 staat gepland om in november in Noord-Amerika op de markt te komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.