Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nfc-chip in iPhone 6 Plus is nu alleen voor Apple Pay

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2014, 10:04 CategorieiPhone

Apple heeft bevestigd dat de nfc-chip in de iPhone 6 Plus niet toegankelijk is voor ontwikkelaars en nu alleen werkt met Apple Pay. Dat betekent dat toekomstige iPhone 6 Plus-eigenaren voorlopig moeten wachten tot ze echt toffe dingen met hun phablet kunnen doen.

Nfc-chip in de iPhone 6 Plus

De ingebouwde nfc-chip, een afkorting die staat voor near field communication, is voorlopig alleen bedoeld voor Apple Pay, zo bevestigt Apple, en dat de chip is afgeschermd voor anderen. Dat betekent dat andere app-bouwers geen toegang tot de hardware hebben en er dus ook geen toffe dingen mee kunnen doen. Met een nfc-chip kun je namelijk verschillende soorten hardware aan elkaar koppelen (mits ze allebei beschikken over zo’n chip, natuurlijk) en daarmee functies activeren die maar met één apparaat niet mogelijk zijn.

Apple behandelt de nfc-chip dus op dezelfde manier als TouchID op de iPhone 5s en schermt de hardware dus af, in elk geval voor het eerst jaar. Apple heeft verder nog geen plannen bekendgemaakt voor de nfc-chip en zal die ook niet gaan gebruiken in promotiemateriaal, omdat de chip echt bedoeld is om Apple Pay goed te laten werken. Dat is eigenlijk heel zonde, want met een nfc-chip kun je niet alleen gemakkelijk apparaten aan elkaar koppelen, maar die apparaten ook gegevens uit laten wisselen.

Desondanks is het voor de chip natuurlijk wel mogelijk meer te doen dan alleen af te rekenen, maar het is aan Apple om de hardware beschikbaar te maken voor andere ontwikkelaars. Apple heeft al laten zien dat het mogelijk is om met je iPhone 6 Plus hotelkamers te openen, wat betekent dat bepaalde partners eerder toegang gaan krijgen tot de chip.

Apple Pay

Apple Pay is een betaaldienst waarmee het mogelijk is om in bepaalde winkels of eetgelegenheden te betalen met je iPhone 6 (Plus) of Apple Watch. Het haalt onder andere de credit card-gegevens (mogelijk in de toekomst ook PayPal) uit de Passbook-app, waardoor het mogelijk is om bij geselecteerde ketens te betalen. Momenteel is de dienst alleen in Noord-Amerika beschikbaar. Volgend jaar komt de service naar Europa.

Lees in ons artikel ‘Apple Pay: wat is het en hoe werkt het?‘ alles over de nieuwe betaaldienst van Apple.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.