Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Notificatiecentrum Windows 9 gedemonstreerd in video

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2014, 18:03 CategorieBesturingssystemen

De aankondiging van Windows 9 komt steeds dichterbij en dus zien we steeds meer video’s en screenshots verschijnen waarin nieuwe features getoond worden. Vorige week kwamen onder meer het nieuwe startmenu en de vernieuwde taakbalk voorbij, vandaag is het de beurt aan het nieuwe notificatiecentrum.

In Windows 9 introduceert Microsoft een notificatiecentrum zoals we dan kennen van Android, Windows Phone en iOS, zo blijkt uit een video die online is gezet door WinFuture. In dit centrum, dat verschijnt aan de rechterzijde als een soort pop-up, worden alle belangrijke meldingen van het systeem en geïnstalleerde apps getoond. Alles wordt weergegeven op één plek, in plaats van aparte meldingen die op verschillende posities in verschillende apps getoond worden. Zo wordt in het venster onder meer een melding voor een nieuwe e-mail getoond en komen er meldingen voor updates voorbij. In de rechterbovenhoek verschijnen meldingen kort, waarna ze worden weergegeven in de tijdlijn die als pop-up rechts onderin verschijnt.

De komst van het Notification Center naar Windows 9 laat wederom zien dat Microsoft Windows Phone en Windows binnenkort gaat samenvoegen. Onlangs verscheen het bericht dat Microsoft voor het einde van dit jaar nog afwil van de naam Windows Phone.

De verwachting is dat Microsoft eind deze maand of begin volgende maand de eerste previewversie van Windows 9 uitbrengt. De uiteindelijke versie zal dan naar alle waarschijnlijkheid ergens in april van volgend jaar uitgebracht worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.