Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia bevestigt bestaan HTC Nexus 9

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2014, 8:30 CategorieAndroid

Nvidia heeft per ongeluk het bestaan van de HTC Nexus 9 bevestigd. Ook weten we nu zeker dat de tablet een Tegra K1-chip krijgt. Dat blijkt uit documenten die Google inmiddels verwijderd heeft uit z’n zoekmachine.

HTC Nexus 9

Op dit moment is Nvidia in een rechtszaak verwikkeld waarin het bedrijf claimt dat zowel Samsung als Qualcomm inbreuk doet op patenten met betrekking tot GPU-technologie. In het document staat op een gegeven moment duidelijk dat HTC verantwoordelijk is voor de aankomende Nexus 9 tablet en dat het apparaat de Tegra K1-processor krijgt. De zin zoals die in het document staat, luidt als volgt.

“The HTC Nexus 9, expected in the third quarter of 2014, is also expected to use the Tegra K1”

Vermeende specificaties Nexus 9

Dat zou eerdere geruchten over het apparaat bevestigen. HTC’s T1 zou een 64-bits-processor van NVIDIA, de Tegra K1, aan boord dragen. Verder specs wijzen erop dat de tablet draait op een dualcore, met een ARMv8-architectuur met een maximale kloksnelheid van 2,5 GHz, van twee keer twee gigabyte aan RAM-geheugen. Nu zegt die 64-bits-processor niet meteen wat over de snelheid, maar die ARMv8-architectuur wel: dit wordt een razendsnel werkende tablet. Ook zou de tablet online mogelijkheden hebben, door de apart ingebouwde modem.

Verder zou de tablet een NFC-chip (Near Field Communications) en GPS bevatten. Er wordt verder niets over de grote van de tablet of het scherm gezegd, maar eerdere geruchten wijzen op een 8.9 inch-scherm.

Aankondiging

Uit een ander gerucht zou blijken dat de Nexus 9-tablet op 9 oktober van dit jaar zou worden aangekondigd. Nu is het zo HTC op 8 oktober een persevemement heeft gepland, waar voor al verschillende Noord-Amerikaanse media zijn uitgenodigd. Of de Nexus 9 daar wordt aangekondigd, lijkt nog niet helemaal zeker. De kans is groot dat HTC daar een telefoon gaat presenteren, omdat het thema van het event blijkbaar ‘selfies’ is.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. Christian
    14 september, 2014 om 0:05

    Lijkt mij een pracht van een tablet. Mooie opvolger van mijn Nexus7(’13)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.