Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia Shield komt eind september uit als 4G-variant

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2014, 15:37 CategorieAndroid

Nvidia heeft bekendgemaakt dat de speciaal voor gaming gemaakte Nvidia Shield-tablet straks ook uitkomt als een 4G-variant, met meer opslagruimte. Ook heeft het bedrijf aangegeven dat de speciale tablet al eind deze maand verscheept wordt.

Nvidia is van plan om deze maand nog de 4G-versie van de Nvidia Shield-tablet te verschepen in Noord-Amerika en Europa. De nieuwe variant biedt niet alleen toegang tot het 4G-netwerk; ook wordt de speciale tablet voorzien van zestien gigabyte extra opslagruimte. Dat is bovenop de zestien gigabyte die de eerder uitgebrachte versie al had. En dan kun je uiteraard nog een SD-kaart gebruiken om nog meer games op te slaan. Het nieuwe model moet 399 euro gaan kosten, maar daar zou je nog een controller van zestig euro bij moeten kopen. Totale prijs: 459 euro.

Nvidia Shield Tablet

De Nvidia Shield Tablet is ontwikkeld door chipfabrikant Nvidia en moet de ultieme game-ervaring bieden. De tablet beschikt dan ook over de krachtige Nvidia Tegra K1-processor en kan voorzien worden van een optionele draadloze controller. Het scherm van de tablet heeft een formaat van 8-inch en is voorzien van een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie. Daarbij ondersteunt het scherm input van de meegeleverde stylus. Deze DirectStylus is passief maar biedt prestaties die in de buurt komen van een active digitizer stylus.

Onder de motorkap zien we de Nvidia Tegra K1-processor, voorzien van vier kernen en een kloksnelheid van 2.2GHz. Onderdeel van de chip is de Kepler-gpu. Deze grafische processor beschikt over 192 grafische kernen en moet ervoor zorgen dat grafisch intensieve games vloeiend worden weergegeven, inclusief 3D-effecten.

Nvidia-Shield-Tablet

Deze processor wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Overigens beschikt de 32GB-versie standaard over 4G voor snel mobiel internet. De 16GB-versie is een WiFi-only model. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat-software. Nvidia heeft een lijst samengesteld waarin games te vinden zijn die geoptimaliseerd zijn voor de Shield Tablet.

Een overzicht van alle specificaties, prijzen en features vind je op de productpagina van de Nvidia Shield Tablet.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.