Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OneDrive voor Android krijgt All Photos View

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2014, 20:03 CategorieAndroid

Microsoft heeft de OneDrive-app geüpdatet met drie nieuwe functies, waaronder All Photos View. Daarmee vind je makkelijker je foto’s terug in de cloudopslagdienst op Android-telefoon of -tablet.

Update voor OneDrive

Vanaf vandaag kan het zijn dat je een update ontvangt voor de cloudopslag-app Microsoft OneDrive. Met deze update wil Microsoft het voor OneDrive-gebruikers gemakkelijk maken hun foto’s terug te vinden binnen de app. Je foto’s staan nu overzichtelijker opgeslagen binnen de app, waardoor je je niet rot hoeft te zoeken naar die ene leuke foto. Ook heeft Microsoft eindelijk een zoekoptie toegevoegd, zodat je gemakkelijke specifieke bestanden terug kunt halen (voor een vergadering, bijvoorbeeld) en kun je nu ook beter terugvinden wat je met wie gedeeld hebt.

Met deze update wil Microsoft ook nog even onder de aandacht brengen dat het nu mogelijk is twee keer zoveel ruimte te krijgen op OneDrive. Wanneer je de app OneDrive van Microsoft op je tablet of phablet downloadt en er voor kiest foto’s automatisch te uploaden naar de cloud van Microsoft, dan wordt je beschikbare opslagruimte van vijftien gigabyte verdubbeld. Je krijgt daardoor toegang tot dertig gratis gigabytes. Zo te zien richt Microsoft op de mensen die veel en vaak foto’s maken met hun tablet, phablet en / of smartphone.

Ludieke actie

Eind september kondigde Microsoft het ophogen van het bestandslimiet aan om onder meer iPhone-gebruikers tegemoet te komen. Op het internet werd er geklaagd dat de update naar iOS 8 zo’n 4,6 gigabyte in beslag neemt – ruimte die de gemiddelde iPhone-bezitter niet meer op zijn telefoon of iPad heeft. Het idee van Microsoft is dat je veilig je foto’s en video’s kunt uploaden, zonder te hoeven denken aan restricties, en daardoor gemakkelijk iOS 8 te installeren. Dat is natuurlijk een ludieke actie van één van de concurrenten van Apple op het gebied van tablets, software en clouddiensten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.