Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Originele Dragon Quest naar Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2014, 10:20 CategorieAndroid

De Japanse speluitgever brengt de originele Dragon Quest naar Android en iOS. Het spel kost 2,70 euro en krijgt een vernieuwde control scheme. Daarmee brengt de uitgever één van de meest toonaangevende Japanse rpg’s naar de moderne tijd.

Dragon Quest

De vernieuwde versie van één van de meest toonaangevende Japanse role playing games bevat onder andere een vernieuwde control scheme (manier van besturen). De game is geoptimaliseerd om op een verticaal gelegen tablet of smartphone te spelen en heeft, onderaan het scherm, een control pad waarmee de speler het hoofdpersonage bestuurt. Om deze game te kunnen spelen, heb je minstens een vierde generatie iPad, iPhone 4 of een tablet of smartphone met Android 2.3 nodig. Dan draait het spel als het goed is als een zonnetje.

Dragon Quest is één van de langlopende rpg-series die qua design toonaangevend is geweest voor de blauwdruk van de zogenoemde Japanse role playing game (JRPG). De serie staat bekend om zijn turn based combat (gameplay waarin de speler en de computer om beurten aanvallen), verhalen over jonge mensen die de wereld moeten redden en willekeurige gevechten (wat inhoudt dat wanneer je over de wereldkaart loopt, je zomaar kan worden aangevallen). De serie heeft talloze vervolgen gekregen en zelfs een handvol spin-offs. In Japan is er zelfs nog een mmo (massive multiplayer online) game uitgebracht.

Via de onderstaande links vind je de game in de App Store en de Google Play Store. Het spel koop je in één keer, zonder in-app-aankopen, en kost je 2,70 euro.

  • Dragon Quest
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.