Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Post-it Plus uit voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2014, 11:08 CategorieApplicaties

Het bedrijf achter die fijne post-its, die gele plakbriefjes die helpen je van alles te herinneren, heeft z’n eerste iOS-app uitgebracht. En 3M, zoals dat bedrijf heet, heeft er nog serieus wat van gemaakt ook.

Post-it Plus

Die gele post-it-briefjes zijn maar wat handig. Op kantoor liggen ze vaak naast je computerscherm en je pen, waardoor even snel een aantekening maken zo gedaan is. Vervolgens plak je hem op je beeldscherm (mocht dat nog passen) en word je heel de dag herinnerd aan dat ene idee dat je later in de vergadering wil opperen. En hoewel er al een aantal apps zijn die het toelaten snel een aantekening van iets te maken waarna je het direct kunt terugvinden, komt ook 3M, het bedrijf achter die briefjes, met z’n eigen app: Post-it Plus.

Waar de meeste geheugensteun-apps gemaakt worden met één gebruiker in het achterhoofd, is Post-it Plus bedoeld om met meerdere mensen samen te werken. Bijvoorbeeld op het werk, zodat je beeldscherm of die kale muur ook echt leeg blijven. Je kunt met de app een foto maken van in totaal vijftig post-in-briefjes tegelijk. Door simpelweg te tappen op de note die je wil bewaren, bepaal je welke briefjes de app wel en niet meeneemt in de post-it-verzameling die je op het punt staat te maken en waar je collega’s ook aan kunnen meewerken.

Verplaatsen, verwijderen en toevoegen

Iedereen met toegang tot het bord kan de briefjes verplaatsen en verwijderen of nieuwe briefjes toevoegen, zodat er later een complete verzameling ontstaat waar iedereen wat aan heeft. Ook kun je zo’n verzameling een naam geven voor extra overzicht en is het mogelijk uit verschillende patronen te kiezen, die het beste bij het project past, zoals een rechthoekig raster of de formatie van de briefjes toen de foto genomen werd. Individuele briefjes kunnen niet herschreven worden, maar kunnen wel worden voorzien van andere kleuren, bijvoorbeeld.

Als laatste is het ook een optie om meerdere verzameling te combineren, zodat verschillende teams aan dezelfde ideeën kunnen werken. Wanneer je klaar bent kun je het bord verzenden via sms, e-mail en social media of via andere apps, zoals Dropbox of Evernote. Ook kun je het bord exporteren naar PDF, PowerPoint, Excel, .zip of de speciale extensie van de Post-it Plus-app. Post-it Plus is nu gratis te downloaden voor iOS 8, voor zowel iPhone als iPad, en bevat geen in-app-aankopen.

  • Post-it Plus
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.