Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PS4-spellen streamen naar de Xperia Z3 Tablet Compact

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2014, 12:34 CategorieAndroid

Sony maakt het in de toekomst mogelijk om je PS4-spellen te streamen naar de Xperia Z3 Tablet Compact, via het Wi-Fi-netwerk. Sony hoopt zo de mini tablet aantrekkelijk te maken voor gamers.

PS4-spellen streamen

PlayStation 3- en PlayStation 4-eigenaren die ook in het bezit zijn van een PlayStation Vita, doen het misschien al een tijdje: hun PS3- en PS4-spellen streamen naar hun handheld. Sony wil dit nu ook bewerkstelligen voor hun Xperia Z3 Tablet Compact (en de twee aangekondigde Xperia Z3-smartphones), door de games te streamen via het Wi-Fi-netwerk in huis. Wanneer je je PS4-controller via Bluetooth koppelt aan de smartphone of tablet, ben je in staat je games naar dat apparaat te streamen. Omdat zowel een tablet als een controller vasthouden nogal moeilijk is, brengt Sony binnenkort ook een speciale houder op de markt, waar je de smart device in kunt koppelen en aan je controller kunt vastklikken.

ps4-xperia-z3

Sony heeft hiermee een streepje voor op Microsoft. Hoewel Microsoft een eigen besturingssysteem heeft dat ook draait op tablets (Windows 8.1) en een goedwerkende second screen-app (Xbox 360 SmartGlass en Xbox One SmartGlass), biedt Microsoft niet dezelfde service aan. Sony geeft ondertussen aan dat zolang je een Wi-Fi-netwerk tot je beschikking hebt, je de games kunt streamen naar je tablet – de service werkt niet over een 3G- of 4G-netwerk. Daarbij gaat Sony er natuurlijk wel van uit dat je een top netwerk thuis hebt met een goede verbinding in elke kamer. Probeer je bijvoorbeeld in de trein de service uit via het KPN-netwerk van de NS, dan kom je gauw van een koude kermis thuis.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.