Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Urban Armor Gear Scout voor de Microsoft Surface Pro 3

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2014, 12:44 CategorieAccessoire reviews

De Microsoft Surface Pro 3 is een best populaire tablet en dus zijn er steeds meer fabrikanten die met bescherming voor deze versie op de markt komen. UAG (Urban Armor Gear) is er daar één van, en in deze review bekijken de we de Scout-cover voor de Surface Pro 3.

Urban Armor Gear

UAG staat bekend om hun stevige covers en hoezen die een hoop bescherming bieden. Een Amerikaans merk in hart en nieren dat zich niet alleen graag in militaire setting laat fotograferen maar ook aan de eisen van een dergelijke setting voldoet. De meeste producten van UAG zijn dus van speciale keurmerken voorzien, die overigens vaak meer betrekking hebben op de stootvastheid van een product dan op water- en stofdichtheid. De Scout-case voor de Surface Pro 3 valt ook in de categorie stootbescherming en kan in combinatie met het Surface Pro 3 keyboard gebruikt worden.

Urban Armor Gear Scout-Surface-Pro-3-6

Qua materialen is er gebruikt gemaakt van een speciaal rubber dat door zijn samenstelling en honingraat structuur goed bestendig is tegen verschillende typen impact. Het rubber is net flexibel genoeg om met een beetje kracht de Surface Pro 3 in de hoes te plaatsen. Natuurlijk is de case voorzien van de nodige openingen zodat alle poorten en aansluitingen goed beschikbaar blijven. Ook is er rekening met de koeling van de Surface Pro 3 gehouden in de vorm van verschillende strategisch geplaatste openingen.

Urban Armor Gear Scout-Surface-Pro-3-2

De lange onderkant van de hoes is ook open, de plek waar de toetsenbord-cover verbonden wordt met de Surface tablet. Via een handig (maar low-tech) elastiekje kan de cover goed in gesloten positie gehouden worden. Het is dan ook in deze samenstelling dat er sprake is van volledige bescherming, en de basis waarop het stoot en val keurmerk (MIL STD 810G 516.6) afgegeven is.

Urban Armor Gear Scout-Surface-Pro-3-3

Standposities

De Scout-cover voor de Surface Pro 3 zit helaas wel de handige ingebouwde standpositie in de weg, maar UAG geeft je daar wel hun eigen implementatie van een kickstand voor terug. Wij gebruiken voor deze review nog een early sample dat nog niet de met zilver ingekleurde letters heeft maar dat zat de functionaliteit verder niet in de weg.

Urban Armor Gear Scout-Surface-Pro-3

De kickstand kan in verschillende hoeken gezet worden, en heeft een vergelijkbaar bereik als de ‘echte’ Surface Pro 3 kickstand. Het grootste verschil is dat de kickstand van de Scout case niet traploos is. Qua stabiliteit verliest de Scout het ook, maar eigenlijk vooral tijdens gebruik op schoot. Voor iedere andere toepassing zijn de twee goed met elkaar vergelijkbaar.

Urban Armor Gear Scout-Surface-Pro-3-5

Conclusie

De Scout werkt erg goed samen met de Surface Pro 3, en hoewel je qua design en formaat wat opgeeft voelt de computer in ruil daarvoor wel een heel stuk beter beschermd. De designkeuzes zijn natuurlijk een persoonlijke kwestie, lang niet iedereen is gecharmeerd van een militair ogende cover. Gelukkig is de cover in het zwart en rood verkrijgbaar, iets dat de boel al iets moderner doet aanvoelen dan legergroen. De UAG Scout doet uiteindelijk precies wat je van dit type hoes mag verwachten. Op dit moment is de Scout alleen online te bestellen maar naar verwachting zullen ook snel Nederlandse retailers de eerste voorraden krijgen. Met een prijskaartje van rond de 70 euro is dit geen goedkope cover, maar als we dat in verhouding zien met de prijzen van een (nieuwe) Surface Pro 3 dan valt het allemaal best wel wat mee.

Lees ook onze Microsoft Surface Pro 3 review.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.