Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 4 krijgt qHD-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2014, 9:53 CategorieAndroid

Volgens de redactie van samsunggalaxynote4.net is het vrijwel zeker dat Samsung minstens één versie van de Galaxy Note 4 gaat uitbrengen met zo’n mooi qHD-scherm. Samsung moet dit nieuws nog bevestigen; waarschijnlijk gebeurt dat later deze week.

qHD-scherm

De afgelopen maanden is er een hoop te doen geweest rondom Samsungs Galaxy Note 4. Er zijn al heel wat specs gelekt, maar nog niets is echt zeker over het apparaat. De redactie van samsunggalaxynote4.net denkt nu wel iets met zekerheid te kunnen stellen. Uit een user-agent-profiel, een code die wordt gebruikt zodat websites en content op de goede manier weergeven worden op verschillende mobiele apparaten, blijkt de bevestiging van het qHD-scherm van de Galaxy Note 4 te staan. Het gaat hier om het modelnummer SM-N910T van de Note 4. In de code staat dat het apparaat een resolutie van 2560 x 1440 pixels krijgt, wat inhoudt dat het een qHD-scherm betreft.

Samsung-Galaxy-Note-4-QHD

Deze geruchten bestaan al een tijdje. Andere geruchten zeggen dat de phablet standaard met Android 4.4.4 meegeleverd wordt, en in de nabije toekomst kan meegroeien met toekomstige Android-updates. Het apparaat heeft binnen in een werkgeheugen van maar liefst drie gigabytes en, afhankelijk van de versie die je zult kopen, een Samsung Exynos 5433 (octa core) of een Snapdragon 805 bevatten.

Ook kwam kwam al eerder naar buiten dat de Samsung Galaxy Note 4 met zestien, 32 of 64 gigabyte opslagruimte wordt geleverd. Natuurlijk is dit geheugen uit te breiden met een microSD-kaart, die ondersteuning tot wel 128GB heeft. De Samsung Galaxy Note 4 zal verder een MicroUSB 3.0 poort hebben, een poort die ondersteuning biedt voor zaken als MHL, HDMI en een host-functie.

Lees ook hier meer over hoe Samsung van plan is los te gaan met de camera van de phablet.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Kleijn
  01 september, 2014 om 13:09

  Wanneer de note4 de nieuwe

 2. sygys
  02 september, 2014 om 8:42

  Mooie qhd scherm…?? Tweakers heeft het uitvoerig getest qhd is niet te onderscheiden van een full hd scherm. Het heeft zelfs een hoop nadelen. Zo verbruikt het meer stroom en is het contrast minder door de dichtheid van de pixels. Als klap op de vuurpijl moet de cpu meer pixels aansturen waardoor het toestel over het geheel langzamer wordt. Ik zie het voordeel totaal niet in van een qhd scherm. Je hebt er geen bal aan

 3. Note4
  03 september, 2014 om 9:35

  Jullie hebben het in het artikel over een qHD scherm, maar dit moet natuurlijk een QHD scherm zijn. qHD is namelijk 1/4 HD kwaliteit (quarter HD) en dat zijn 960 x 540 pixels. Een QHD is een Quad HD (4x HD) en heeft 2560 x 1440 pixels op het scherm ;-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.