Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note Edge straks gelimiteerd verkrijgbaar

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2014, 10:15 CategorieAndroid

Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy Note Edge wereldwijd gelimiteerd verkrijgbaar zal zijn, maar geeft niet aan waarom. Wellicht wil Samsung niet in z’n eigen vaarwater zitten.

Galaxy Note Edge niet naar Nederland?

We hebben slecht nieuws voor de mensen die naar de Galaxy Note Edge uitkeken: de phablet met het gebogen scherm aan de zijkant zal wereldwijd namelijk maar in een beperkte oplage beschikbaar zijn, zo geeft Samsung aan. Waarom de Zuid-Koreaanse fabrikant deze beslissing nam, is niet bekendgemaakt. Wellicht wil Samsung zichzelf niet in de vingers snijden door een aantrekkelijke concurrent tegenover z’n eigen Samsung Galaxy Note 4 te zetten – want ondanks het feit dat de Edge iets minder krachtig is, lijkt het veel mensen wel een enorm tof concept.

Volgende maand komt de Edge uit in Zuid-Korea en later volgt een select aantal ander landen. Welke landen dat zijn, heeft Samsung ook nog niet naar buiten gebracht. Noord-Amerika schijnt in elk geval wel voorzien te worden, aangezien de drie grootste providers daar, AT&T, Sprint, T-Mobile en Verizon, hebben aangegeven de phablet te gaan ontvangen. Een onafhankelijke Britse smartphoneverkoper, Clove, heeft aangegeven zeker te weten dat de Samsung Galaxy Edge niet naar het grootste gedeelte van Europa komt. Ook Groot-Brittannië wordt overgeslagen.

Maar in Duitsland schijnt de phablet dan mogelijk wel uit te komen. Daar kunnen mensen hem pre-orderen voor 999 euro. Dat is nogal een prijs voor een grote telefoon, dus mogelijk heeft dat wat met de beslissing van Samsung te maken. Als fabrikant wil je niet opgescheept zitten met veel te dure toestellen die niemand kan kopen. De Samsung Galaxy Note 4 kost ongeveer 300 euro minder.

Samsung Galaxy Note Edge

De Galaxy Note Edge lijkt qua specificaties ontzettend op de Galaxy Note 4, met als twee grootste verschillen dat de Edge het met een kleinere batterij moet doen en het apparaat natuurlijk nog een stuk van het beeldscherm aan de zijkant van de phablet heeft hangen. Dat scherm staat los van het grote scherm waar je normaliter naar zult kijken, maar biedt wel knoppen aan binnen de context van wat je daadwerkelijk aan het doen bent. Hoewel beide schermen dus los van elkaar zijn, werken ze gelukkig wel samen.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  26 september, 2014 om 16:58

  “met veel te dure toestellen die niet kan kopen”

  Lees die zin nog eens ?

 2. joke
  25 november, 2014 om 16:45

  hallo

  ik woon in nederland en heb gister net een abonnement met de note edge besteld
  hij word over drie weken hier naartoe gezonden

  dus voor wie er belangstelling heeft
  hij kan besteld worde3n met een abbonnemt

  groetjes joke

  • Marcel Verhoofstad
   02 december, 2014 om 12:55

   Waar heb je die besteld?

   • kimberley
    12 december, 2014 om 8:22

    Je kan hem los of met abonnement bij pdashop.nl bestellen

 3. Jan Bos
  12 december, 2014 om 8:42

  Zojuist een nieuwe batterij voor mijn Note 1 besteld. Ik kan met mijn Note wat ik met die nieuwere toestellen ook kan. Nieuw is leuk, voor de verkopende kant……

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.