Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung onthult B2B-tablet Galaxy Tab Active

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2014, 14:34 CategorieAndroid

Samsung heeft op de IFA in Berlijn nog een phablet in de Galaxy Tab-serie aangekondigd, namelijk de Galaxy Tab Active. Dit is geen phablet voor sportieve mensen die een phablet gebruiken tijdens het sporten, zoals de naam kan suggereren, maar eentje die geschikt is voor de zakelijke markt.

Galaxy Tab Active

Daar waar de Galaxy Note 4 en de Galaxy Note Edge gericht zijn op mensen die een phablet in het dagelijkse leven gebruiken, is de Galaxy Tab Active echt gemaakt met de zakelijke markt in het achterhoofd. Samsung geeft aan met verschillende bedrijven uit de Fortune 500 gesproken te hebben en op basis daarvan, in combinatie met hun eigen onderzoek, de Tab Active te hebben vormgegeven. Het dunne en stevige design gecombineerd met de verwijderbare batterij en uitgebreide verbindingsmogelijkheden zijn slechts voorbeelden van de uitkomst van dat onderzoek.

De Galaxy Tab Active beschikt over een schokbestendige cover en is stof- en waterdicht. Het apparaat heeft een magere 3.1 megapixel camera, maar, zoals Samsung aangeeft, voor barcodes scannen is dat prima en dankzij de NFC-chip (near field communication) is communiceren met andere apparaten die ook zo’n chip ingebouwd hebben een eitje. De batterij is misschien wel één van de belangrijkste features van een zakelijke phablet: volgens Samsung gaat de Active-batterij zo’n tien uur mee. Mocht-ie nou leeg zijn, dan kun je hem heel gemakkelijk opladen met een mini-USB-kabel of je vervangt hem gewoon.

Samsung-Galaxy-Tab-Active

Garantie en beveiliging

De Galaxy Tab Active is uitgerust met Samsungs mobiele beveiligingsoplossing KNOX. Hiermee kunnen bedrijven zakelijke data binnen veilige datacontainers gebruiken en bewaren, zonder dat hiervoor een extra platform nodig is. Samsung biedt ook Mobile Care Service bij de Galaxy Tab Active. Hiermee is de basis garantieperiode voor schade veroorzaakt door ongevallen verlengd naar drie jaar. De Smart Tutor Dienst geeft gebruikers van de Galaxy Tab Active bovendien altijd toegang tot technische ondersteuning.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab Active is vanaf midden oktober in de kleur Titanium Green in Nederland beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 359 euro. De Galaxy Tab Active heeft 16 GB intern geheugen, uitbreidbaar tot 64 GB met MicroSD en wordt geleverd inclusief de beschermcover en C-Pen. Er komt een versie met alleen Wi-Fi en een versie met Wi-Fi en 4G.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab Active
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.