Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Screenshots tonen nieuw uiterlijk Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2014, 9:17 CategorieAndroid

We weten inmiddels al dat Google hard werkt aan de uitrol van het Material Design dat met Android L geïntroduceerd wordt. Alle Google-apps en de Google Play Store moeten er aan geloven. Een aantal weken terug kwamen we al wat screenshots van de nieuwe Play Store tegen maar vandaag hebben de collega’s van Android Police screenshots in handen gekregen waarin het Material Design verder doorgevoerd is.

Android Police heeft de Google Play Store versie 5.0 in handen gekregen en hier een aantal screenshots van gemaakt. In vergelijking met de eerder gepubliceerde screenshots valt op dat Google nieuwe kleuren gebruikt. De nieuwe kleuren komen overeen met de richtlijnen die Google opgesteld heeft voor Android L en het Material Design. Daarnaast worden de icoontjes, van de Play Store zelf en van de categorieën in de app-winkel, vernieuwd en krijgen afbeeldingen meer aandacht.

Play-Store-5-2

Android Police heeft ook gekeken naar nieuwe functies die met de Google Play Store 5.0 geïntroduceerd worden. De meest opvallende is de nieuwe back-up-functie die eerder dit jaar al besproken werd. Het was al mogelijk om de apps die op je tablet of smartphone staan in een back-up te bewaren maar de mogelijkheden voor het terugzetten zijn zeer beperkt. Zo kun je data van apps niet back-uppen en is het lastig om specifieke apps voor een tablet of smartphone terug te zetten. Binnenkort moet het mogelijk zijn om je eigen keuzes te maken bij het terugzetten van een back-up. Zo kun je bepaalde apps uitsluiten of de back-up van een specifiek apparaat kiezen.

Play-Store-5

Wanneer Google de nieuwste versie van de Play Store officieel uitrolt is nog niet bekend. Mogelijk wacht het bedrijf op de uitrol van Android L. De verwachting is dat deze versie van Android ergens in de komende weken beschikbaar gesteld wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.