Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SEGA brengt Super Monkey Ball Bounce uit op Android

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2014, 10:27 CategorieAndroid

De Japanse speluitgever SEGA heeft een nieuw deel binnen de Super Monkey Ball-franchise uitgebracht op Android. De game Super Monkey Ball Bounce heeft een totaal andere basis dan zijn voorgangers en is meer te vergelijken met Peggle.

Super Monkey Ball Bounce

AiAi, één van de aapjes uit de Super Monkey Ball-serie, wordt ook in dit deel opgesloten in een bal en krijgt de taak zijn vrienden te redden. Aan het begin van de game worden die namelijk allemaal ontvoerd door insecten en andere enge wezens. Wanneer je een vriendje redt, krijg je toegang tot zijn arsenaal aan speciale vaardigheden; dat moet de variatie er een beetje in houden.

Super Monkey Ball Bounce is een Peggle-achtig spel. In Peggle heb je als doel het level te klaren door alle gekleurde balletjes te raken met een balletje. Bovenin het scherm laat je dat balletje vallen en met een beetje mazzel stuitert-ie alle kanten op en tikt-ie een hoop van die balletjes aan. Super Monkey Ball Bounce leent ditzelfde principe, maar mengt het met de vertrouwde Monkey Ball-sfeer. Reken dus op felle kleurtjes, schattige aapjes, vrolijke muziek en een hoop toffe power-ups.

Super Monkey Ball

Zo’n tien jaar geleden stond Super Monkey Ball voor iets heel anders dan casual gameplay. De games stonden garant voor uitdagende gameplay, scherpe graphics en vereiste een mate van controle waar je akelig van werd. Destijds was het de bedoeling om een aapje in een bal door een level heen te loodsen en onderweg zo veel mogelijk bananen te verzamelen. Maar die wegen waren vaak smal, glad of stonden vol obstakels om dat doel in de weg te staan. Door de jaren heen zijn de games steeds gemakkelijker geworden en verschijnen er iteraties binnen de serie van bekende en succesvolle gameplayconcepten die eigenlijk niets met de serie te maken hebben, zoals Bounce.

De game is hieronder gratis te downloaden, maar bevat wel in-app-aankopen.

  • Super Monkey Ball Bounce
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.