Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Shazam integreert Google Play Music Store in app

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2014, 9:06 CategorieAndroid

Shazam heeft de Google Play Music Store eindelijk in z’n app verwerkt. Nu kun je direct nummers beluisteren en aankopen via die service na het ‘shazamen’. Al eerder kon je, na het ‘shazamen’ naar de muziek luisteren via Rdio en Spotify.

Shazam

De app Shazam, waarmee je kunt achterhalen welk liedje nou tijdens die reclame op tv wordt afgespeeld of wordt gedraaid op de radio, is gisteren geüpdatet met de mogelijkheid beluisterde tracks direct in Google Play Store Music op te zoeken. De digitale muziekwinkel van Google heeft ook nog eens een prominente plaats, boven de andere diensten, gekregen. Google Play Music volgt door deze toevoeging muziekstreamingservices als Spotify en Rdio op.

De volgende keer dat je Shazam gebruikt en erachter bent gekomen welk liedje het is, staat er prominent een knop naar de Google Play Store in beeld. Je hoeft dus niet naar beneden te scrollen om te kijken met welke diensten je het nummer verder kunt beluisteren. Tap je op de knop, dan word je direct naar de Google Play Music Store gebracht. Het kan voorkomen dat je wel het juiste nummer, maar een ander album tegenkomt. Uit onze test blijkt dat de Music Store zoekt naar het laatst uitgebrachte album waar dat nummer op staat.

Eenmaal op dat scherm, het juiste album of niet, heb je de mogelijkheid om nog een gedeelte van het nummer terug te luisteren, zoals dat altijd met Google Play Music werkt. Ook heb je er de optie om je mening achter te laten en het nummer los te kopen, als is het vaak goedkoper om in één keer een compleet album aan te schaffen. Losse nummer kosten vaak tussen de één euro en 1,29 euro, terwijl losse (normale, dus geen speciale edities) albums normaliter tussen de zeven en twaalf euro kosten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.