Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sneller antwoorden vinden in Google Chrome voor Android

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2014, 9:25 CategorieAndroid

Met een speciale functie, die je zelf nog even in moet stellen, kun je op bepaalde vragen veel sneller een antwoord krijgen in Chrome voor Android. Stel je hem in, dan hoef je niet eens meer op Go te drukken nadat je je zoektermen hebt ingevuld.

Experimentele features in Google Chrome

Google heeft een paar toffe, experimentele features in Chrome voor Android verstopt en één daarvan is heel snel antwoord krijgen op je vragen. We kennen allemaal wel de suggesties die Google laat zien en baseert op de meest gebruikte zoektermen. Maar deze functie werkt iets anders. Naast dat het nog steeds veelgebruikte zoektermen toont, laat het ook direct het antwoord op je vraag zien. Je hoeft de opdracht dus niet te bevestigen, pagina’s door te zoeken en hoeft verder ook niets te laden; het antwoord staat er direct.

Als je het ook wil uitproberen, dan heb je vanzelfsprekend een Android-tablet en de Chrome-app nodig (en dan maakt het niet uit of je de normale of de bètaversie hebt). Typ vervolgens chrome://flags in een nieuwe tab en zoek Answers in Suggest op (kan eventueel middels Zoeken op pagina). Tap eenmaal op de drop down-menu en tap daarna op Enable. Als het goed is vraagt Chrome dan om je browser opnieuw op te starten. Doe je dat, dan kun je direct aan de slag met de nieuwe feature. Het vindt nog lang niet antwoord op alle vragen, natuurlijk; probeer maar eens wat uit.

Let wel op!

Let wel op: omdat dit een experimentele feature is, kunnen er alle bugs optreden. Google waarschuwt dat wanneer je één van de nieuwe features gaat gebruiken, het zomaar kan gebeuren dat je je geschiedenis kwijtraakt of dat je privacy in het geding komt. Toen wij aan het testen waren, kwamen we echter geen vreemde dingen tegen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.