Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony kondigt Xperia Z3 Tablet Compact aan

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2014, 17:06 CategorieAndroid

Sony heeft officieel op de IFA in Berlijn de Sony Xperia Z3 Tablet Compact aangekondigd. Zoals verwacht is het een kleinere tablet met een scherm van acht inch, wat een primeur is voor de Japanse fabrikant. Voorheen werden tablets van Sony niet kleiner dan tien inch, met als laatste model de Xperia Z2 Tablet.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact is, zoals je mag verwachten, een kleine, lichte en vooral compacte tablet, die ook nog eens waterdicht is. De afmetingen van het apparaat zijn 213.4 x 123.6 x 6.4mm, het weegt 270 gram en is 6.4 mm dik. De tablet krijgt een herkenbaar design met zich mee: minimalistisch en van hoge kwaliteit, zoals de Xperia Z2 van Sony ook al was.

De Xperia Z3 Tablet Compact heeft een 8-inch Triluminos-display, opgeleukt met Sony’s Live Colour LED, met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dat levert een indrukwekkende pixeldichtheid van 275ppi, maar dat geeft nog steeds niet evenveel detail weer als het Retina-display van de iPad mini.

Sony-Z3-Tablet-Compact-2

Onder de motorkap zit gelukkig wel wat kracht verborgen. De Xperia Z3 Tablet Compact bevat een Qualcomm Snapdragon 801 quad-core-chipset van 2.5GHz drie gigabyte aan werkgeheugen. Ook is er een intern geheugen van zestien gigabyte aanwezig, wat uitgebreid kan worden naar 128 gigabyte met een microSD-kaart. De Compact heeft verder een 8.1 megapixel camera aan de achterkant.

Sony-Z3-Tablet-Compact-3

De Sony Xperia Z3 Tablet Compact is waarschijnlijk al in de herfst verkrijgbaar, in de kleuren zwart en wit. Ook kunnen consumenten nog kiezen tussen de LTE- of Wi-Fi-versie. De uitvoering met zestien gigabyte opslag en Wi-Fi gaat 399 euro kosten, een versie met 32 gigabyte en Wi-Fi moet 449 euro opbrengen en een 4g-editie krijgt een prijskaartje van 499 euro.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.