Sony Xperia Tablet Z krijgt Android 4.4.4 KitKat-update

12 september 2014 1 Minuut 1 Reacties
Sony-Xperia-Tablet-Z

Via Twitter laat Sony weten dat de Android 4.4.4 KitKat-update uitgerold wordt naar de Xperia Tablet Z, de tweede generatie tablet van de Japanse fabrikant.

Sony is één van de fabrikanten die veel waarde hecht aan het up-to-date houden van reeds gelanceerde Xperia-smartphones en -tablets. Nadat de Xperia Tablet Z, de tweede generatie tablet van de Japanse fabrikant, in mei van dit jaar al een update naar Android 4.4 KitKat kreeg kunnen gebruikers nu een update naar Android 4.4.4 KitKat verwachten.

Via Twitter laat Sony weten dat de Android 4.4.4 KitKat-update uitgerold wordt naar de Xperia Tablet Z. Gebruikers krijgen automatisch een melding dat de update geïnstalleerd kan worden. Het gaat om een relatief kleine update die het besturingssysteem naar de meest recente versie van Android brengt. Sony geeft aan dat daarnaast de accuduur van de tablet verbeterd wordt, de stabiliteit van de e-mailapp verbeterd wordt, Wifi beter moet functioneren en dat een aantal bugfixes doorgevoerd worden.

De update wordt Over The Air (OTA) aangeboden, zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen. Mocht je geen melding krijgen dan kun je altijd via de instellingen en vervolgens ‘Over deze tablet’ en ‘Software update’ zoeken naar beschikbare updates. Het is overigens nog niet duidelijk of Sony de Xperia Tablet Z ook zal updaten naar Android L, de nieuwste versie van Android die waarschijnlijk in oktober beschikbaar gesteld wordt.

Lees ook onze Sony Xperia Tablet Z review.

Reacties (1)