Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SpeakaLegend: een app waar wezens praten met kinderen

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2014, 11:37 CategorieApplicaties

In de app SpeakaLegend, van ToyTalk, kunnen kinderen praten met dieren, die vervolgens reageren op wat de kinderen hebben gezegd. Mogelijk zien w dit straks ook in andere apps, omdat ToyTalk de techniek wil licenseren.

SpeakaLegend

ToyTalk, een bedrijf dat gespecialiseerd is in apps voor kinderen en is opgericht door oud Pixar- en SRI-medewerkers, heeft een nieuwe app in de App Store uitgebracht: SpeakaLegend. Met SpeakaLegend kunnen jonge kinderen niet alleen spelen met de magische wezens die ze zien op het scherm, ze kunnen er ook mee communiceren door met hen te praten. De wezens reageren dan op het kind – de app herhaalt dan niet wat het kind zegt op een ‘grappige’ manier, maar reageert op wat er gezegd wordt. Zo kan er een gesprek ontstaan.

Het bedrijf achter de app is misschien net zo indrukwekkend als de app zelf. ToyTalk is namelijk opgericht door voormalig technisch directeur bij Pixar Oren Jacob, die heeft gewerkt aan Toy Story 1 en 2, Finding Nemo en A Bug’s Life, en Martin Reddy, voorheen werkzaam bij het bedrijf SRI, waar Siri oorspronkelijk vandaan komt. Als je dus kijkt naar de fundering van het bedrijf, dan is het helemaal niet gek dat er producten als SpeakaZoo, The Winston Show en nu dus ook SpeakaLegend vandaan komen.

SpeakaLegend werkt met een verfijnde stemherkenningstechniek dat verdergaat dan ‘maak een afspraak’ of ‘hoe is het weer in Amsterdam?’. De kracht achter de app is dat de schrijvers heel wat tekst hebben moeten verzinnen om op allerlei vragen en antwoorden te kunnen reageren, die de kinderen aan de magische wezens geven. De techniek wordt gecombineerd met een kleine beetje A.I. (kunstmatige intelligentie), om alles soepel te laten verlopen. En de eerste reacties zijn inmiddels binnen: ouders zijn gek op deze app, omdat het doet wat het belooft.

Nog niet in het Nederlands

Mogelijk zien we soortgelijke communicatie tussen kind en app ook in andere apps, omdat ToyTalk voornemens is de techniek te licenseren. Maar tot het zover is, kunnen kleine kinderen aan de slag met SpeakaLegend. De app kost eenmalig 2,69 euro en ondersteunt helaas niet de Nederlandse taal. Misschien komt dat later nog. Het is in elk geval indrukwekkende techniek dat een mooie toekomst voor zich heeft.

  • SpeakaLegend
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.