Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties HP Stream 7 en 8 Windows 8 tablets duiken op

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2014, 11:06 CategorieWindows

Vlak voordat IFA 2014 van start ging doken er afbeeldingen en specificaties van twee nog onaangekondigde HP tablets met Windows 8.1 op; de HP Stream 7 en HP Stream 8. Inmiddels zijn nagenoeg alle specificaties van deze twee goedkope tablets opgedoken.

HP Stream 7

De HP Stream 7 is de kleinste van de twee en is voorzien van een 7-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie. Onder de motorkap zien we een Intel Atom Z3735F-processor met vier kernen en een maximale kloksnelheid van 1.83GHz terug, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

HP-Stream

Verder is de tablet voorzien van een VGA-webcam aan de voorzijde voor videogesprekken, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, WiFi en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie en een 3.000mAh accu. De tablet draait op Windows 8.1 with Bing, de versie van Windows die voor fabrikanten gratis is en dus goedkopere tablets mogelijk maakt. In de VS ligt de prijs van dit model op ruim 120 dollar en in de meeste gevallen kunnen we dit rechtstreeks naar euro’s omzetten; tussen de 120 en 140 euro.

HP Stream 8

De HP Stream 8 is met een formaat van 8-inch een stukje groter maar beschikt net als de 7-inch versie over een ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. De meeste specificaties, waaronder de processor, het werkgeheugen en het opslaggeheugen, komen overeen.

HP Stream 8

Naast de grootte van het display zit het verschil in de mobiele verbinding. De Stream 8 wordt namelijk standaard uitgerust met een 3G-module voor mobiel internet. Hiervoor gaat HP een samenwerking aan met T-Mobile in de VS. Ook beschikt dit model over een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. In de VS wordt de HP Stream 8 reeds aangeboden voor een prijs van 200 dollar, wat in Europa neer zou komen op een prijs tussen de 200 en 220 euro.

Het is nog niet bekend of HP de twee Windows 8.1 tablets ook naar Europa brengt. In de VS zijn beide modellen overigens nog niet eens officieel aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.