Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Star Wars: Galactic Defense komt naar Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2014, 10:28 CategorieAndroid

Star Wars: Galactic Defense wordt een zogenaamd tower defense-spel, waarbij spelers de taak krijgen hun basis te verdedigen tegen de vijand. De game moet later dit jaar nog uitkomen voor iOS en Android en zal de personages van de prequels en originele trilogie samenbrengen.

Star Wars: Galactic Defense

Mocht je nou denken dat Star Wars in spelvorm ook maar één genre overslaat, dan kun je opgelucht ademhalen. Star Wars: Galactic Defense is het eerste Star Wars-spel dat valt binnen het tower defense-genre, een genre dat bekendstaat om toegankelijke gameplay met diepere lagen die zorgen voor extra strategische mogelijkheden. Tower defense-spellen staan tevens bekend om hun pick up and play-karakter; omdat de gameplay, de manier waarop je het spel speelt, zo toegankelijk is, kan iedereen er vaak snel mee overweg.

Net zoals in het vorige maand uitgebrachte Star Wars Commander (Android, iOS), een Clash of Clans-achtige game voor Android en iOS, kunnen spelers ook in Galactic Defense kiezen voor de Light Side en de Dark Side. Het doel van de game is natuurlijk de missies te behalen, maar in de kern komt het erop neer dat je je zo lang als mogelijk staande moet houden tegen de aanvallen van de vijanden, ongeacht de kant die je gekozen hebt. Zowel jij als je tegenstanders hebben de mogelijkheid verschillende units en manschappen te upgraden, dus dat belooft wat.

Naast het feit dat Star Wars: Galactic Defense levels heeft die zijn gebaseerd op iconische locaties van de zes films, bevat het spel ook personages van zowel de prequels als de originele trilogie. Wanneer de game uitkomt, is nog niet bekendgemaakt. Wel kun je je registreren op de website van Star Wars, waardoor je in de launchweek exclusieve content krijgt. Wat dat precies inhoudt, moeten we ook nog maar even afwachten. Star Wars: Galactic Defense staat gepland om later dit jaar uit te komen voor Android en iOS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.