Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Surface Pro 3 populairder dan gedacht

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2014, 9:19 CategorieWindows

Microsoft heeft er moeite mee om bepaalde landen te voorzien van Surface Pro 3-tablets. De twaalf inch Windows 8.1 tablet/laptop-hybride is in sommige landen uitverkocht, terwijl de apparaten elders ook moeilijk verkrijgbaar zijn. Microsoft heeft qua levering gewoon een verkeerde inschatting gemaakt.

Sinds de Microsoft Surface Pro 3 wereldwijd is gelanceerd, heeft Microsoft er moeite mee te voldoen aan de vraag van het apparaat. Wat blijkt: het bedrijf uit Redmond heeft simpelweg de populariteit van de Pro 3 verkeerd ingeschat en daardoor moeten sommige landen het met minder doen.

Moeilijk verkrijgbaar

Bij sommige verkooppunten in Australië was het zo dat de Surface Pro 3 al op de eerste dag voor het middaguur was uitverkocht. In China kunnen consumenten de i5- en i7-versies voorlopig niet meer krijgen. Ook moeten mensen heel goed zoeken of langer wachten op hun tablet, in landen als Duitsland, Korea, Nieuw Zeeland en bij grotere leverancier in Engeland.

Microsoft heeft echter niet bekendgemaakt om hoeveel verkochte units het gaat, zoals gebruikelijk. Wel liet het bedrijf weten hard te zullen werken aan de productie en dat het probleem binnen nu en twee weken opgelost moet zijn. De ingeschatte populariteit voor de wereldwijde markt, maakte Microsoft op basis van hoe de Surface Pro 3 het deed sinds zijn launch in Noord-Amerika.

Ook zal bij Microsoft nog in het achterhoofd spelen dat ze destijds voor een slordige negen miljoen dollar de Surface RT konden afschrijven. Maar tegenover die mogelijke voorzichtigheid staat nu wel een verlies van inkomsten, aangezien niet iedereen twee weken gaat zitten wachten totdat hun tablet gearriveerd is.

Lees ook onze Microsoft Surface Po 3 review.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.