Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Surface RT blijkt nog steeds meest populaire Windows 8-device

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2014, 11:19 CategorieWindows

De Surface RT van Microsoft, we hebben er al een tijdje niks meer over gehoord. Deze tablet was het eerste model dat op Windows RT draaide, een versie van Windows die we mogelijk niet meer terug gaan zien. Maar, was de Surface RT mogelijk juist een stap in de juiste richting? Uit onderzoek van AdDuplex blijkt namelijk dat deze tablet nog steeds het meest populaire Windows 8-apparaat is.

AdDuplex houdt elke maand de statistieken over het Windows Phone ecosysteem bij en verzamelt ook data over Windows 8, Windows 8.1 en Windows RT hardware. Uit de meest recente cijfers van het bedrijf kunnen we iets opvallends opmaken. De alweer twee jaar geleden gelanceerde Surface RT blijkt namelijk nog steeds het meest gebruikte apparaat uit de Windows-familie.

De data van AdDuplex wordt verzameld door te kijken naar in-app advertenties die het bedrijf serveert in 941 apps uit de Windows Store. Het is dus een iets vertekend beeld omdat de Surface RT afhankelijk is van de Windows Store en andere Windows 8-apparaten ook programma’s in de desktopomgeving laten installeren, maar toch mogen we de cijfers opvallend noemen. De Surface RT is namelijk verantwoordelijk voor 9,82 procent van alle in-app advertentie vertoningen.

Op de tweede plek in de lijst zien we ook een Windows RT-apparaat terug, de Microsoft Surface 2, met een percentage van 2,37 procent. Dit is de opvolger van de in 2012 gelanceerde Surface RT. De derde plek wordt bezet door de HP Pavilion 15, een Windows 8-apparaat dat een aandeel van 2,37 procent heeft. Ook de Asus Transformer Book T100 blijkt populair met een aandeel van 2,18 procent. De nieuwe Microsoft Surface Pro 3 bezet de negende plek in de lijst en is daarmee al populairder dan de eerste en tweede generatie Surface Pro.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.