Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Swype-toetsenbord komt ook uit op iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2014, 10:25 CategorieApplicaties

De toetsenbord-app Swype zal vandaag ook voor iOS 8 verschijnen, waar het de strijd aan gaat met die andere toetsenbord-app: Swiftkey. De app gaat naar verwachting 89 eurocent kosten.

Swype voor iOS 8

Wanneer je vandaag je iPhone of iPad update naar iOS 8 en je eigenlijk altijd al een ander toetsenbord wilde gebruiken dan die van Apple, dan val je met je neus in de boter. Vanaf vandaag is niet alleen de toetsenbord-app Swiftkey beschikbaar in de App Store, ook Swype wordt later vandaag gelanceerd. Met het Swype-toetsenbord hoef je de letters niet meer individueel in te tikken, maar maak je woorden door van letter naar letter te schuiven. Volgens Swype kun je zo veel sneller ‘typen’ en hoef je niet beide handen te gebruiken.

Swype voor iOS 8 werkt dus hetzelfde zoals dat al langer op Android gebeurt, waar andere toetsenborden installeren al jaren kan. De software wordt, naarmate je die langer gebruikt, slimmer. Dat houdt in dat het bepaalde woorden, die niet standaard in z’n woordenboek heeft, eerder gaat herkennen wanneer gebruikers hem vaker gebruiken. In tegenstelling tot Swiftkey, zal Swype geen verbinding met het internet zoeken om het woordenboek aan te vullen met meer suggesties; dat houdt ook in dat je voor elk apparaat dezelfde woorden moet toevoegen.

Bij Swiftkey werkt dat dus anders: die app beschikt over een cloud waar het de woorden van andere platformen, zoals je iPad of een Android-apparaat, in opslaat en uit downloadt. In de toekomst wordt deze functie mogelijk nog toegevoegd, evenals de toevoeging van meerdere talen.

Swype installeren

Voordat je Swype kunt installeren, moet je de app natuurlijk eerst downloaden uit de App Store, zoals gebruikelijk. Wanneer je daarna op het icoontje tapt, zie je een kleine tutorial die uitlegt hoe het toetsenbord geïnstalleerd kan worden. Eigenlijk komt het erop neer je bij je toetsenbordinstellingen Swype toevoegt, vervolgens de globe key indrukt op het toetsenbord en daar Swype kiest als standaard toetsenbord. Let wel op: third party-toetsenborden werken niet wanneer je ergens een wachtwoord moet invullen. Mogelijk doet Apple dit om er zeker van te zijn dat er straks geen apps verschijnen die inloggegevens kunnen stelen.

Later vandaag verschijnt het toetsenbord dus in de App Store. Swype kost waarschijnlijk 89 eurocent.

  • Delen:

Reacties

  1. Liesbeth
    10 oktober, 2014 om 23:19

    De app ondersteunt nog geen nederlands het is maar 0,89, maar ik heb er dus nog niets aan!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.