Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toetsenbord-app Minuum beschikbaar voor iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2014, 9:23 CategorieApplicaties

De toetsenbord-app Minuum, een minimalistisch toetsenbord, is klaargestoomd voor iOS 8 en nu te downloaden voor zowel iPhone als iPad. Dit toetsenbord is speciaal, omdat het alle letters van het alfabet op één regel propt én gebruiksvriendelijk blijft.

Minuum voor iOS 8

Je kunt het je haast niet voorstellen: alle letters van het alfabet, naast elkaar, op één regel op het scherm van je tablet of smartphone. Maar dat is wel het doel dat de makers achter de toetsenbord-app Minuum voor ogen hadden. Omdat alle letters op één regel staan, is er meer dan genoeg ruimte om te zien wat er verder nog op het scherm gebeurt. Dat is met name handige voor drukke WhatsApp-gesprekken in grote groepen of wanneer je lange e-mails opstelt en eigenlijk altijd wil zien wat je typt. Je kunt het toetsenbord ook ‘normaal’ instellen en hem traditioneel gebruiken. Het toetsenbord heeft de mogelijkheid meerdere vormen aan te nemen, zodat je stapsgewijs kunt wennen aan die ene regel vol letters.

De ervaringen met het toetsenbord leren ons dat we redelijk gemakkelijk is om aan de nieuwe interface te wennen. Wel moet je bereid zijn om die jarenlange qwerty-ervaring op te geven voor iets compleet anders, dus in het begin zal het ongetwijfeld betekenen dat je niet meteen blind kunt typen. Natuurlijk is het mogelijk om gebruik te maken van een woordenboek, waar je ook zelf woorden aan toe kunt voegen, zodat je niet altijd een compleet woord hoeft in te tikken op dat minieme toetsenbord. De app is vanaf nu te downloaden in de App Store, sinds iOS 8 de eerste versie van iOS is waarin toetsenborden van derde partijen toegestaan worden. De link daar naartoe vind je onderaan dit bericht. De app kost wel 1,79 euro en biedt momenteel geen ondersteuning voor de Nederlandse taal.

  • Minuum
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.