Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba Encore Mini komt binnenkort uit

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2014, 12:19 CategorieWindows

Als je dacht dat we al goedkope Windows-tablets voorbij hebben zien komen, dan zul je verstelt staan van het prijskaartje van de Toshiba Encore Mini. Deze Windows 8.1-tablet kost namelijk 119 dollar, wat zelfs in vergelijking met bugdet Android-toestellen goedkoop is.

Specificaties Toshiba Encore Mini

De Toshiba-tablet voorzien van een resolutie van 1024 bij 768 pixels, een quadcore Intel Atom Z3735-processor met een maximale kloksnelheid van 1,86GHz, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Aangezien Windows nogal wat ruimte inneemt ontbreekt de microSD-kaartlezer niet om het geheugen uit te breiden. Ook is de tablet onder meer voorzien van Bluetooth 4.0, WiFi, een microUSB-poort, een microHDMI-aansluiting en een webcam aan de voorzijde. De Mini is in staat om zowel Modern- als Metro-apps te draaien, al moet je er wel rekening mee houden dat desktopversies van Office 365 bijvoorbeeld niet zijn ontworpen voor een apparaat met een zeven inch display.

Bevestigd is inmiddels dat de Toshiba Encore Mini dus Windows 8.1 met Bing-software krijgt (wat in juli nog niet zeker was) én je krijgt een jaarabonnement van Microsoft Office 365 Personal erbij. Verwacht trouwens geen cutting edge gaming-prestaties van het apparaat, aangezien de specs niet bovengemiddeld zijn. En er is ook geen HDMI-output, dus deze tablet zal ook geen goedkopere desktop-vervanger kunnen worden. Toshiba geeft overigens aan dat de batterij zo’n zeven tot zeven en een half uur meegaat. Wanneer en of de tablet naar Nederland toe komt, is nog even afwachten. In Noord-Amerika komt de tablet op 17 september uit. Je kunt hem bestellen uit de Toshiba-winkel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.