Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba lanceert twee nieuwe Windows 8 convertibles

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2014, 22:27 CategorieWindows

Toshiba heeft vandaag tijdens IFA Berlijn twee nieuwe Windows 8-laptops gepresenteerd. Of eigenlijk één nieuwe convertible en één laptop. Door een flexibel scharnier is de Satellite Radius 11 bruikbaar als laptop en als tablet.

Toshiba ‘Yoga’ tablet convertibles

Qua vorm en functionaliteit doet de nieuwe Satellite Radius 11 nog het meeste aan de Lenovo Yoga denken, die als eerste convertibles over een scharnier beschikten dat het display helemaal om kon klappen. Het apparaat van van Toshiba beschikt over een dergelijk scharnier en een touchscreen. Hierdoor is het apparaat als laptop en als tablet inzetbaar.

Zowel de Satellite Radius 11 als de Satellite CL10-B is ultradraagbaar, want superlicht, met hun gewicht beginnend bij 1,1 kilogram. Beide modellen hebben een strak, satijngoudkleurig clamshell-design. Verder zijn beiden uitgerust met een volledig tegeltoetsenbord met groot clickpad voor comfortabel typen en navigeren, alsook 10-vinger touch-ondersteuning op het touch-beeldscherm.

Toshiba-Radius-11

Zowel de Satellite Radius 11 als de Satellite CL10-B heeft een 11.6 inch display met een 1366 x 768 resolutie en beschikt in de behuizing over een HDMI-poort, SD-kaartlezer, een USB 3.0-poort en een USB 2.0-poort. Ook zijn Bluetooth 4.0 en WiFi (802.1 b/g/n aan boord, en hebben beide apparaten een afmeting van 289 x 199 x 19,9 mm. Met de ingebouwde webcam kunnen videogesprekken gevoerd worden.

Satellite Radius 11

 • Processor: Intel Pentium met Intel Burst Technology 2.0
 • Opslagmedium: 500 GB HDD
 • Geheugen: 4 GB DDR3L (1.600 MHz)
 • Besturingssysteem: Windows 8.1
 • Gewicht: 1,3 kg

Dit is de laptop variant van de twee. Hier is gekozen voor kracht en opslagruimte. Zaken die beter passen bij de beschrijving van een originele laptop. Deze uitvoering moet zo’n 399 euro gaan kosten.

Toshiba-Radius-11-2

Satellite CL10-B

 • Processor: Intel Celeron met Intel Burst Technology 2.0
 • Opslagmedium: 32 GB eMMC
 • Geheugen: 2 GB DDR3L (1.600 MHz)
 • Besturingssysteem: Windows 8.1 met Bing
 • Gewicht: 1,1 kg

De Toshiba Satellite Radius CL10-B is de tabletvariant van de twee maar dan zonder het display dat draaibaar is. Hier is gekozen voor een zuinig energieverbruik en gewicht. Deze variant is ook duidelijk de goedkopere van de twee, want deze CL10-B moet voor zo’n 259 euro in de winkel gaan verschijnen. Dit model wordt overigens geleverd met Windows 8.1 with Bing en een gratis jaarabonnement op Office 365 Personal. Hiermee zijn de Office-apps van Microsoft in de cloud te gebruiken. Daarbij kan 100GB aan cloudopslag in OneDrive gebruikt worden.

 • Delen:
Toshiba Satellite Radius CL10-B
Windows 8
Toshiba Satellite Radius 11
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.