Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba presenteert Encore 2 Write met stylus

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2014, 9:28 CategorieWindows

Eerder deze maand toonde Toshiba al twee nieuwe tablets tijdens IFA 2014. Nu blijkt dat het bedrijf met nog een tablet op de markt komt. Een tablet die draait op Windows 8.1, om precies te zijn, en wordt voorzien van een pen.

Toshiba heeft op dit moment meerdere tablets in de pijplijn zitten. Waar het bedrijf al eerder het zeven inch-model genaamd Encore Mini en de convertibles Satellite Radius 11 en Satellite CL10-B aankondigde tijdens IFA 2014, blijkt dat het nu ook werkt aan een tablet die wordt geleverd met een pen. Die tablet gaat door het leven als de Toshiba Encore 2 Write en zal, net als zijn broer Encore mini, geen hoge prijs meekrijgen. De tablets zijn gebaseerd op de betaalbare Toshiba Encore 2 WT8-B en Encore 2 WT10-A die eerder dit jaar op de markt gebracht werden.

Toshiba Encore 2 Write

De Toshiba Encore 2 Write zal draaien op Windows 8.1. De Encore 2 Write verschijnt straks in twee versies: eentje met een acht inch- en eentje met een 10.1 inch-scherm, beiden voorzien van een 1.280 bij 800 pixels resolutie. Onder de motorkap van beide tablets zit onder andere een Intel Atom Bay Trail-processor, de Intel Atom Z3735 quad-core. Ook worden de apparaten uitgerust met een acht megapixel-camera aan de achterkant en een 1.2 megapixel-camera aan de voorkant. Wat deze tablets anders maakt dan de andere onlangs aangekondigde Toshiba-tablets, is dat hij dus wordt voorzien van een active digitizer in het scherm en een stylus, waarmee je onder meer gemakkelijker notities kunt maken.

Toshiba-Encore-2-Write

Maar je kunt ook gebruikmaken van de mogelijkheid een foto te maken van objecten waar op geschreven is (zoals een schoolbord, whiteboard of een document), waarna de software op de Encore 2 Write (TruCapture) automatisch de woorden omzet in een digitaal te bewerken bestand. Op die manier hoef je niet eens de meegeleverde pen te gebruiken om aantekeningen te maken.

Bekijk alle specificaties en features van de Toshiba Encore 2 Write WT10PE-A en Toshiba Encore 2 Write WT8PE-B.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel Toshiba als Intel heeft nog niets losgelaten over de prijs en beschikbaarheid. Als we kijken naar de Atom Z3735-processor, wat een relatief goedkopere processor is, en de aantrekkelijke prijzen van de reeds gelanceerde Encore 2-modellen dan kunnen we ervan uitgaan dat de prijs niet heel hoog zal zijn. Mogelijk komt er 50 tot 100 euro bovenop de prijs van de Toshiba Encore 2 WT8-B en Encore 2 WT10-A die eerder dit jaar op de markt gebracht werden.

  • Delen:
Toshiba Encore 2 WT8-B
Windows 8
Toshiba Encore 2 WT10-A-103
Windows 8
Toshiba Encore 2 Write WT10PE-A
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.