Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Veilig surfen op je iPad met een VPN

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2014, 9:33 CategorieTablet Tips

Het internet is een fantastische plek, maar er zijn ook een hele hoop mensen die geld willen verdienen, en sommigen kiezen ervoor om dat op een vervelende manier te doen. Bijvoorbeeld door wachtwoorden te stelen, of spam te versturen. Wie veilig op het internet wil surfen gebruikt een VPN, een Virtual Private Network.

Wat is een VPN?

Een VPN is een instelling/optie op je iPad die een tussenstap toevoegt wanneer je van het internet gebruik maakt. Als je een website laadt op je iPad wordt deze normaal gesproken direct gedownload via je iPad, met een VPN is wordt er een ‘tussenpersoon’ toegevoegd.

Je iPad geeft door aan de VPN welke website er geladen moet worden, waarna de VPN deze laadt. Sommige VPN’s analyseren de website nog en halen onveilige stukken weg. Daarna wordt de website op je iPad weergegeven.

Wanneer je een VPN hebt ingeschakeld kun je dat herkennen aan een blokje naast het icoon voor het WiFi signaal van je iPad met daarin geschreven ‘VPN’.

Waarom een VPN?

Doordat websites niet direct op je iPad geladen worden zorgt een VPN voor veiligheid. Een VPN kan waarschuwen wanneer een website onveilig is, en kan informatie versleuteld versturen zodat niemand behalve jij en de website die je bezoekt mee kunnen kijken wat je doet. Een VPN zorgt dus ook voor privacy.

Daarnaast kun je met een VPN zogenaamde geo-blocks omzeilen. Het Nederlandse Uitzending Gemist werkt alleen in Nederland. Wanneer je op vakantie bent in het buitenland kun je dus geen programma’s kijken via Uitzending Gemist. Bij sommige VPN’s kun je kiezen in welk land je je virtueel wilt bevinden. Kies je dan voor Nederland, dan denkt de website dat je in Nederland bent en kun je dus gewoon gebruik maken van Uitzending Gemist.

F-Secure Freedom VPN

F-Secure Freedom VPN is misschien wel de meest uitgebreide VPN app in de app store. Je moet de algemene voorwaarden doorlezen, maar er is ook een samenvatting gemaakt van drie regels, wat handig en helder is. Met F-Secure Freedom VPN wordt je zowel beter beveiligd, kun je een geo-block omzeilen (je kunt een virtueel land kiezen) en worden onveilige websites veiliger gemaakt. Bovendien ontvang je bij onveilige websites een waarschuwing.

F-Secure Freedom VPN

De installatie van F-Secure Freedom VPN is met een paar tikken gedaan, waarna je er geen omkijken meer naar hebt. Om de batterij te besparen wordt de VPN uitgezet als je geen internet gebruikt.

Voor F-Secure Freedom VPN heb je geen account nodig. De eerste 7 dagen kun je de service gratis proberen, daarna kun je een maandabonnement van €4,49 kopen of een jaarabonnement voor €26,99 per jaar.

  • F-Secure Freedom VPN

Cloak

Cloak is de simpelste VPN app: nadat je hem geïnstalleerd hebt wordt je niet lastig gevallen met instellingen en andere flauwekul. Omdat een VPN soms voor lange laadtijden zorgt, kun je ‘trusted networks’ instellen. Wanneer je van een betrouwbaar WiFi netwerk gebruik maakt schakelt de VPN uit en wordt je internet sneller.

Cloak

Cloak kun je de eerste 30 dagen gratis proberen, daarna betaal €2.99 per maand met een maximum van 5gb aan websites laden of €9.99 per maand waarbij je onbeperkt veilig kunt browsen.

  • Cloak

Onavo Protect

Wie Onavo Protect geïnstalleerd heeft en voor de eerste keer opent krijgt een heldere uitleg hoe de dienst werkt, waarna de VPN met twee tikken geïnstalleerd kan worden. Daarna browse je veilig.

Onavo Protect VPN iPad app

Onavo Protect analyseert websites niet alleen, maar geeft ook aan wanneer je onveilige websites bekeek. Zo kun je je internet gedrag aanpassen. Onavo Protect is geheel gratis en je hebt geen account nodig om de service te gebruiken.

  • Onavo Protect

Meer tips en apps

Voor een compleet overzicht van de beste apps die we elke week behandelen verwijzen we je naar onze app-sectie. Wil je meer handige tips en adviezen voor het kopen van of het gebruik van een iPad? Neem dan ons tips en adviezen archief door. Hier vind je ook specifieke tips voor de iPad.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.