Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Verplicht meer Google-apps op je Android-tablet’

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2014, 11:53 CategorieAndroid

Volgens interne documenten krijgen alle Android-gebruikers straks te maken met meer apps van Google, ongeacht het type Android-apparaat. Het aantal verplichte apps ligt nu nog op negen stuks, maar dat aantal wordt mogelijk meer dan verdubbeld.

Verplichte Google-apps

Uit interne documenten in handen van de betaalsite The Information blijkt dat fabrikanten als Samsung en HTC (lid van deOpen Handset Alliance) straks door Google worden verplicht apps en widgets van Google een prominentere plek te geven op hun toestellen, anders krijgen ze geen toegang tot de Google Play Store. Google stapt dus naar verluidt veel meer naar de voorgrond, dan voorheen het geval was. Op het homescreen moeten andere fabrikanten straks een map met maar liefst dertien Google-apps hebben staan. YouTube, Google Maps, Gmail en Chrome zijn dan nog wel handig, maar Photos, Drive en Hangouts wellicht niet.

Apps als Google+, Google Play Music, Google Play Movies, Google Play Books, Google Play Newsstand en Google Play Games zijn straks ook allemaal verplicht en er zijn inmiddels zat Android-gebruikers die betere of eigen alternatieven gevonden hebben. Voorheen was het zo dat al deze apps wel op Nexus-toestellen stonden, maar die smartphones en tablets zijn dan ook van Google. Dan mag je dat verwachten, net als dat Samsung zijn eigen apps levert. Mochten deze plannen doorgaan, dan zit je straks dus met dubbele apps.

En dan heb je natuurlijk nog Google Street View, Google Voice Search en Google Calendar, apps die ook niet door iedereen gebruikt worden. Was het nou mogelijk om die apps weer te verwijderen van de tablet, phablet of smartphone, dan was het weer een ander verhaal. Maar dat kan dus niet. Bovendien nemen ze flink wat ruimte in beslag.

Wellicht dat Google wordt tegengehouden in Europa. Op dit moment loopt er een onderzoek van de Europese Commissie, omdat concurrenten hebben geklaagd dat Google z’n macht hiermee misbruikt. Het onderzoek is dit jaar gestart en kan nog jaren in beslag nemen.

  • Delen:

Reacties

  1. Adisen
    03 oktober, 2014 om 20:38

    Bedrijven die te groot worden, krijgen ‘spatjes’, zoals we in Utrech’ zeggen. Ze worden onuitstaanbaar arrogant. Ik ben benieuwd wanneer dat zo erg wordt dat ze zichzelf de problemen in draaien, want dat hoort er ook bij. Wel jammer. Want wat moet je nou met al die dubbele apps die alleen maar geheugenruimte vreten: is er geen ruimte meer voor wel goede en leuke apps en spellen. Dwang is altijd synoniem met onderdrukking en mensen zullen daar onderuit willen. Waarom misgunt Google de mensen dingen nu ze zelf zo groot zijn geworden? Waarom gaan ze oneerlijk spel spelen? Zijn er al mensen die ze op een leuke manier kunnen / gaan pakken?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.