Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vine voor Android kan ook video’s importeren

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2014, 10:01 CategorieAndroid

De Vine-app voor Android, waarmee je korte video’s van zes seconden kunt maken, kan nu ook video’s van je telefoon importeren. Daarna kun je ze bewerken zoals je dat normaal met Vine-video’s doet.

Externe video’s uploaden naar Vine

Nadat Vine eerst de iOS 8-versie van de app een flinke update heeft gegeven, is het nu aan de beurt van Android dezelfde behandeling te krijgen. De grootste toevoeging is ongetwijfeld de mogelijkheid video’s te importeren. Het werkt ongeveer net zoals Instagram een tijd geleden introduceerde. Je filmt met een andere camera-app, misschien eentje die wat verfijnder is, wat je wil filmen, kunt het zelfs dan al bewerken en wanneer je denkt dat je klaar bent, open je de Vine-app en upload je de video naar de service.

Vlak voordat je de video uploadt, kun je in het kleine preview-vierkantje kijken wat het resultaat is geworden. Je kunt hem daar tevens korter knippen wanneer die langer is dan zes seconden of wanneer je nog een andere video erachter wil plakken. Vine plakt die video gewoon achter de beelden die je nu al hebt en zodoende heb je een versie loop van zes seconden aan Vine-materiaal. Ook is er de optie om het laatste gedeelte te verwijderen en nog eens over te doen, zonder dat je daarvoor de Vine opnieuw hoeft te filmen.

De Android-app ligt nog wel op twee punten achter op de iOS-versie. De Android-versie mag dan wel de moersleutel hebben waar een aantal geavanceerde opties verborgen zitten, zoals de ‘Torch’ die het mogelijk maakt het flitslampje te gebruiken, maar het grid en de mogelijkheid om de focus lock te gebruiken met de camera aan de voorkant ontbreken nog.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.