Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Volg het Apple iPhone- en iOS 8-event live

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2014, 14:01 CategorieApple

Vanavond om 19:00 Nederlandse tijd is het weer zover; de bekende leden van het Apple-management zullen het podium bestijgen om de de aanwezig pers, en de rest van de wereld, hun nieuwste generatie iPhone te tonen. De afgelopen maanden heeft dit natuurlijk de gemoederen bezig gehouden en de verwachtingen zijn weer hoog gespannen. En heel misschien kondigt Apple wel hun eerste phablet aan vanavond, een iPhone met een 5.5-inch (of groter?) scherm. Een 4.7-inch versie lijkt er sowieso wel te komen, en ook een of andere wearable lijkt vanavond getoond te worden.

Verwachtingen Apple event 9 september 2014

Zoals gezegd zijn de verwachtingen hooggespannen voor vanavond. Voor de tweede keer in de historie van de iPhone lijkt Apple namelijk het schermformaat aan te gaan passen. Op basis van gelekte onderdelen en foto’s lijkt Apple in ieder geval een iPhone met een 4.7-inch scherm aan te kondigen. Dat is te klein om al een phablet genoemd te worden. Maar er zijn ook aanwijzingen en lekken, in minder groot volume, die erop wijzen dat Apple ook plannen heeft om een iPhone met een 5.5-inch scherm uit te gaan brengen, een formaat dat wij als de grens voor een phablet zien. Of dit formaat ook vanavond al te zien is lijkt minder zeker dan de aanwezigheid van de 4.7-inch iPhone.

Daarnaast lijkt Apple vanavond ook zijn eerste stappen te gaan maken in de wearables-markt; computers en sensoren die je draagt. Overigens zou je kunnen argumenteren dat de iPod Shuffle Apple’s eerste wearable was, maar dat is een discussie voor een ander moment. De verwachtingen voor Apple’s wearable zijn hooggespannen. De pers lijkt van een horloge uit te gaan, een iWatch. Persoonlijk zijn wij er nog niet zo van overtuigd dat Apple al een horloge gaat tonen vanavond, een design dat zowel mannen als vrouwen van verschillende generaties aanspreekt lijkt ons zeker voor een horloge nogal een opgave te zijn. Een lijn van verschillende modellen aankondigen lijkt nog wat te vroeg in deze markt, en is sowieso niet des Apple’s.

Het lijkt ons meer voor de hand liggend dat Apple vanavond en soort armband gaat tonen, een armband zoals we die kennen van de FitBit of Nike Fuelband. Natuurlijk met de bekende sensoren die de nodige datapunten kunnen verzamelen, en hopelijk met wat extra’s. Een van de mogelijkheden is dat er een touch-to-pay systeem wordt geïntroduceerd bij in de iPhone 6, waar de TouchID vingerafdruksensor als authenticatie een rol zal spelen. Een dergelijke (NFC) functie zal ook goed in een armband verwerkt kunnen worden, zodat deze functionaliteit voor een veel breder publiek beschikbaar gaat komen. Wij zijn zelf net terug van de IFA beurs in Berlijn en daar hebben we een breed scala en sensoren gezien, die naast locatie en beweging vooral ook gezondheid gerelateerde data kan verzamelen. Deze armband kan in verschillende kleuren en materialen op een vrij eenvoudige manier een breed publiek aanspreken.

Apple heeft de afgelopen tijd verschillende mensen uit de mode en designwereld aantrokken en hoewel sommige nieuwe werknemers nog maar zo kort bij het bedrijf betrokken zijn dat hun invloed voor de producten van vanavond nog onwaarschijnlijk lijkt is het in ieder geval een duidelijk signaal dat Apple in de richting van horloges, armbanden en andere accessoires gaat. De verwachtingen van de beschikbaarheid van de nieuwe producten variëren van 2 weken (iPhone met 4.7 inch scherm) tot volgend jaar (iPhone 5.5 inch en de wearable).

Apple event livestream

Ook dit jaar zal Apple de livestream van de presentatie beschikbaar maken aan gebruikers van Apple producten. Op de Apple Live pagina kun je de stream volgens zolang je maar gebruikt maakt van de Safari-browser, een browser die helaas niet meer actief ontwikkeld wordt voor Windows en dus niet bruikbaar is. Ook gebruikers van de Apple TV kunnen de stream volgen via een speciale en tijdelijk app.

Voor Windows-gebruikers die toch graag live de aankondigen willen volgen liggen de opties anders. Onze ervaring leert dat de uitzending van online TV netwerk Twit.tv het meest betrouwbaar is, al wordt er door de verschillende aanwezige experts en presentatoren wel een hoop door de presentatie heen gekletst. Hieronder vind je de player van Twit, ook beschikbaar via de directe url.

Wil je de boel liever in het Nederlands volgen dan kun je terecht bij het Nederlandse OneMoreThing. De heren zullen vanuit un studio in Rotterdam het nieuws volgen en bespreken. Beschikbaar via hun speciale OMT live pagina.

Apple event live blogs

De wereldpers is natuurlijk ook weer uitgenodigd voor het event vanavond en zullen vanuit de zaal de nodige live blogs bij gaan houden. Wij delen onze favorieten hieronder:

Lees je liever in het Nederlands dan kun je waarschijnlijk wel terecht bij het Nederlandse iCulture, het voormalige iPhoneclub. Die zullen het nieuws dat ze op verschillende plekken zien zo snel mogelijk ook in Nederlandse one-liners online zetten.

Apple event nieuws op Tablets Magazine

Wij gaan er vanavond natuurlijk ook even lekker voor zitten. En na de presentatie nemen we een paar minuten om de boel te laten bezinken. Daarna zal al het relevante nieuws voor jullie ook op Tablets Magazine verschijnen. De presentatie lijkt zo’n 90 minuten in beslag te gaan nemen, de eerste artikelen kan je dus zo rond 22:30 verwachten. Tenzij we langer nodig hebben om bij te komen natuurlijk, dan zul je morgenochtend de berichten zien verschijnen. Mocht je sneller het naadje van de kous willen weten kun je terecht op bovenstaande links.

 • Delen:

Reacties

 1. luc
  09 september, 2014 om 19:16

  Overal staat “kan je” en “je kan”…slecht ‘artikel’

  • Martijn Chel
   09 september, 2014 om 21:02

   Aangepast, maar jammer dat twee foutjes een slecht artikel voor je betekenen.

 2. Jan Bos
  09 september, 2014 om 21:41

  Wish we could say more.

  Ik lees: wish we could let you pay more. ;-)

  Apple is dan misschien wel heel erg goed, maar behoorlijk overprijst.
  Vandeweek m’n tablet laten vallen. Vervelend, maar gelukkig (?) maar 200 euro. Ik moet
  er niet aan denken als het een dure Ipad was geweest.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.