Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhoSampled eindelijk verkrijgbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2014, 10:36 CategorieAndroid

Met de app WhoSampled kun je zien wie welke sample van een bepaald liedje of een heel liedje geremixt of gecoverd heeft. De muziek-app verschijnt twee jaar nadat die eerst voor iOS was uitgebracht.

WhoSampled

WhoSampled is voor de mensen die wel eens een nummer horen en denken: “Waar ken ik dat deuntje van?” WhoSampled is een app waarmee je je muziekbibliotheek op je Android-tablet (of iPad) kunt scannen, waarna WhoSampled aangeeft welk nummer geremixt of gecoverd is en door wie en welke delen van een nummer precies een sample of deuntje geleend hebben van een ander nummer. Dat is WhoSampled in de notendop. De app is nu eindelijk voor Android verschenen, nadat het twee jaar geleden al op iOS-apparaten te downloaden was.

Wanneer je de app voor het eerst opstart en je een account hebt aangemaakt, kun je WhoSampled je muziekbibliotheek laten scannen. Nadat dat is gebeurd, presenteert de app twee rijden: Tracks en Artists. Je ziet overigens enkel de geremixte muziek, dus er zullen geen originele nummers tussen staan. Vanaf dat punt kun je je eigen muziek herontdekken als het ware, omdat je per nummer kunt zien welk gedeelte precies een sample van een ander nummer gebruikt en wie wat precies geremixt of gecoverd heeft. Ook kun je de originele tracks beluisteren via de YouTube-integratie.

De database van WhoSampled bestaat uit 270,000 nummers en 95,000 artiesten. Op dit moment werkt de app nog niet met muziekstreamdiensten als Spotify, Deezer of Rdio en kun je alleen de muziek op je tablet of smartphone scannen. Heb je lokaal geen muziek opgeslagen, dan kun je WhoSampled momenteel niet gebruiken. De app-maker heeft aangegeven te kijken naar een serieuze integratie met de muziekstreamdiensten, maar kan daar op dit moment nog niets zinnigs over kwijt.

Je vindt de app via de onderstaande downloadlinks. Helaas kun je als Android-gebruiker WhoSampled op dit moment niet kopen en zit je dus vast aan de irritant grote advertenties die heel je scherm opvullen.

  • WhoSampled
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.