Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows-event op 30 september, Windows 9 in aantocht?

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2014, 0:49 CategorieBesturingssystemen

We hebben het er al een jaar over; Windows 9. De nieuwste versie van Windows zou volgens vele geruchten deze maand nog aangekondigd worden en het lijkt erop dat Microsoft dit daadwerkelijk van plan is. Het bedrijf uit Redmond heeft namelijk uitnodigingen voor een Windows-evenement dat op 30 september de deur uitgedaan.

Uitnodiging 30 september

Diverse media hebben vandaag een uitnodiging voor een Windows-event op 30 september ontvangen. Uit de uitnodiging kunnen we opmaken dat Microsoft bekend gaat maken wat de volgende stappen zijn voor Windows en de zakelijke markt. Volgens Mary Jo Foley van ZDNet, die meestal goed ingelicht is wat betreft de plannen van Microsoft, komt het bedrijf met de volgende versie van Windows en een nieuwe versie van Windows Server.

Windows 9

Voor ons is natuurlijk vooral interessant om te kijken naar de volgende versie van Windows, welke hoogstwaarschijnlijk onder de naam Windows 9 gaat. Op dit moment is echter alleen de codenaam Treshold officieel maar een aantal weken terug bevestigde de Chinese tak van Microsoft al dat Windows 9 er aan zou komen. Deze versie brengt verschillende belangrijke verbeteringen en vernieuwingen met zich mee, waarvan een groot deel al gelekt is in de afgelopen weken.

Nieuw startmenu

Wellicht de belangrijkste aanpassing die Microsoft doorvoert is te vinden in het startmenu, dat in nieuwe vorm terugkeert. Uit onder meer video’s en screenshots kunnen we opmaken dat het nieuwe startmenu aan de linkerzijde de bekende startopties krijgt en aan de rechterzijde gevuld kan worden met interactieve tegels die we ook van de touchomgeving kennen. Tegels kunnen door de gebruiker zelf aangepast worden, zowel qua inhoud als qua grootte.

Nieuwigheden Windows 9

Ook lijkt Microsoft virtuele desktops mogelijk te maken. Dit houdt in dat je als gebruiker één of meerdere apps in aparte omgeving kunt draaien om zo het overzicht te bewaren. Daarnaast lijkt de in Windows 8 geïntroduceerde charms bar weer te verdwijnen en komt er een notificatiecentrum waarin alle belangrijke meldingen van het systeem en geïnstalleerde apps getoond worden. De digitale assistent Cortana zou zijn opwachting maken in Windows 9. Een andere interessant gerucht is dat Microsoft Windows 9 adaptief zou willen maken, wat inhoudt dat je op tablets alleen de voor touch geoptimaliseerde omgeving te zien krijgt en op laptops en desktops juist de desktopomgeving. Dit is echter in nog geen enkel screenshot en geen enkele video bevestigd. Natuurlijk zijn dit maar een paar van de wijzigingen die Microsoft doorvoert. Als je terug wilt lezen welke geruchten de afgelopen maanden de revue gepasseerd zijn dan kun je terecht in ons Windows 9 archief.

April 2015

Microsoft zelf heeft nog geen enkele nieuwe functie van Windows 9 officieel bevestigd. Het is dan ook wachten tot 30 september, op die dag krijgen we waarschijnlijk de eerste officiële preview van het besturingssysteem te zien. De verwachting is dat Windows 9 pas in april volgend jaar officieel uitgebracht wordt en dus op je tablet, laptop of desktop geïnstalleerd kan worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.