Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Xbox games streamen naar de Surface stapje dichterbij’

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2014, 12:31 CategorieWindows

Microsoft toonde onlangs intern de mogelijkheid Xbox games te streamen via een browser, maar er is nog een lange weg te gaan voordat deze techniek op de markt komt. Terwijl Sony al wel alles op orde heeft en het al een langere tijd mogelijk maakt PlayStation 3- en PlayStation 4-spellen naar de PlayStation Vita en straks ook Sony Xperia Z3 Tablet Compact te streamen.

Xbox-spellen streamen

Microsoft test momenteel intern de mogelijkheden van Xbox 360- en Xbox One-spellen streamen naar browers. Dat houdt in, met de nodige aanpassingen, dat het in de toekomst waarschijnlijk mogelijk wordt om Xbox 360 en One-spellen te streamen naar je Windows Surface-tablet of pc met een browser. Het betreft dan geen halfbakken service. De getoonde games die via de service gestreamd zijn, draaiden bijna op zestig frames per seconde. Het Xbox Dashboard van de 360 schijnt al helemaal te werken in een browser.

Maar er zijn wel een hoop obstakels op de weg wil Microsoft dit voor elkaar krijgen. Zo moet het de controller compatible maken met tablets, deals sluiten met andere uitgevers zodat het mogelijk wordt ook niet-Microsoft-spellen te streamen en het zou de markt van pc-gaming in de weg kunnen zitten als blijkt dat je Xbox games kunt streamen naar een pc-vervanger als de Surface. Hoe het precies werkt verder, is niet bekend. Waarschijnlijk gaat Microsoft een soortgelijk systeem gebruiken als Sony doet; games van console naar tablet streamen via Wi-Fi.

PlayStation-spellen streamen

Sony maakt het in de toekomst mogelijk om PlayStation 3- en PlayStation 4-spellen te streamen naar onder andere de Sony Xperia Z3 Tablet Compact, via Wi-Fi. Wanneer je je PS4-controller via Bluetooth koppelt aan de smartphone of tablet, ben je in staat je games naar dat apparaat te streamen. Omdat zowel een tablet als een controller vasthouden nogal moeilijk is, brengt Sony binnenkort ook een speciale houder op de markt, waar je de smart device in kunt koppelen en aan je controller kunt vastklikken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.