Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

85 miljard apps gedownload uit de App Store

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2014, 13:47 CategorieApplicaties

Apple heeft bekendgemaakt dat er in een jaar tijd 25 miljard apps zijn gedownload vanuit de App Store. Dat is geen misselijk aantal. Apple klimt daarmee van 60 miljard apps naar 85 miljard apps in totaal.

Heel veel apps gedownload

Apple-directeur Tim Cook heeft bekendgemaakt, tijdens de bespreking van de jaarcijfers waarin hij onder aangaf zich geen zorgen te maken over de iPad, dat er in totaal 85 miljard apps zijn gedownload vanuit de App Store. Vorig jaar rond dezelfde tijd stond de teller nog op 60 miljard apps, wat dus betekent dat er in een jaar tijd 25 miljard apps zijn gedownload. Dat zijn geen misselijke aantallen; het kan onder andere met de populariteit van zowel de iPad, iPhone 6 Plus als iPod te maken hebben, evenals de kwaliteit van de apps.

Eerder dit jaar, in juni, maakte Apple al bekend dat er nu zo’n 1,2 miljoen applicaties te downloaden zijn vanuit de App Store. En in september was dat aantal alweer met honderdduizend apps gestegen, naar 1,3 miljoen. Daarmee staat Apple nog maar net achter op Google, die, afhankelijk van welke rapport je moet geloven, nu 1,4 of 1,5 miljoen apps in de Google Play Store heeft staan. Dat laatste cijfer komt van App Annie’s af, wat doorgaans een betrouwbare bron met betrekking tot mobiele applicaties is. Het is dus een nek-aan-nek-race aan het worden.

En het kan het nog wel eens spannender worden, nu Apple officieel Apple Pay geïntroduceerd heeft. Daarmee is het niet alleen mogelijk (in Noord-Amerika) te betalen in verscheidene restaurants en winkels, maar ook in de App Store. Zo hoef je nu niet meer je Apple ID-gegevens te onthouden, maar schaf je een app aan met je vingerafdruk – gemakkelijker kan haast niet. Dat kon voorheen al met Touch ID zonder Apple Pay, maar Apple gaat ons ongetwijfeld meerdere opties aanbieden met betrekking tot betalingen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.