Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

9.2-inch Xiaomi tablet duikt op in benchmark

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2014, 18:15 CategorieAndroid

Xiaomi lijkt aan een nieuwe tablet te werken. De Chinese fabrikant bracht eerder dit jaar de zeer populaire Xiaomi Mi Pad op de markt maar een grotere broer voor dit model lijkt al klaar te staan. In de benchmarkdatabase van GFXBench is namelijk informatie opgedoken over een 9.2-inch model.

We moeten echter nog een slag om de arm houden want hoewel er gesproken wordt over een 9.2-inch display bedraagt de resolutie volgens de benchmark maar 1.280 bij 720 pixels, niet indrukwekkend veel dus. Daarbij is 9.2-inch een formaat dat we niet eerder op een tablet terugzagen. Maar, we gaan er even vanuit dat het een prototype van Xiaomi is en dat het uiteindelijke model mogelijk over een hogere resolutie beschikt.

Kijkend naar de benchmark beschikt de tablet verder over Qualcomm Snapdragon 410-processor met 64-bit-ondersteuning en een kloksnelheid van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook is de tablet voorzien van twee camera’s, Bluetooth en WiFi voor draadloze communicatie, gps en een simkaart-module waardoor mobiel internet mogelijk moet zijn. De tablet draait op Android 4.4.4 KitKat-software.

Vooralsnog is dit het enige dat we weten van de Xiaomi tablet. Over de prijs en beschikbaarheid valt op dit moment dan ook nog niks te zeggen maar kijkend naar de strategie van Xiaomi gaat het om een model dat voor een aantrekkelijke prijs in de markt gezet wordt. De Mi Pad is hier een goed voorbeeld van, zeker als we de Chinese prijzen erbij pakken. Dit model beschikt over indrukwekkende specificaties als een Nvidia Tegra K1-processor.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.