Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer werkt aan goedkope Iconia One 7 met Bay Trail-chip

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2014, 20:50 CategorieAndroid

Acer heeft eerder dit jaar aangegeven zich voorlopig te focussen op betaalbare tablets en één van de eerste wapenfeiten van de Taiwanese fabrikant was de Iconia One 7, een 7-inch Android tablet met een aantrekkelijke prijs. Het lijkt erop dat Acer alweer werkt aan een opvolger van dit model, uitgerust met een nieuwe Intel Bay Trail-processor.

De Acer Iconia One 7 is een prima 7-inch Android tablet, zo bleek ook uit onze review. Dit model biedt redelijke prestaties en een aardig design voor een betaalbare prijs van nog geen honderd euro. Maar, het kan altijd beter en de volgende generatie lijkt over een iets krachtigere processor te beschikken.

Op een benchmarkwebsite en op de website van een Franse winkel is de Iconia One 7 (B1-750) gespot. In dit model is de Intel Clover Trail+-processor vervangen voor een Intel Bay Trail-chip. Om precies te zijn gaat het om de Intel Atom Z3735G quadcore Bay Trail-processor.

Verder lijkt de tablet over dezelfde specificaties als zijn voorganger te beschikken, waaronder een 7-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde, WiFi en Bluetooth.

De verwachting is dat Acer het nieuwe model, uitgerust met Android 4.4 KitKat, op korte termijn aankondigt. Hopelijk blijft de adviesprijs van 99 euro onveranderd.

  • Delen:
Acer Iconia One 7 (B1-730HD)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.