Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe presenteert zeven iOS-apps

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2014, 9:41 CategorieApplicaties

Adobe zet groot in op de mobiele markt en presenteert tijdens Adobe Max Conference zeven nieuwe apps voor mensen met een iPhone en iPad. Of nou ja, twee daarvan zijn oude apps in een nieuwe jas.

Het bedrijf Adobe, voornamelijk bekend van Photoshop, heeft tijdens haar jaarlijkse evenement Adobe Max Conference zeven nieuwe iPhone- en iPad-apps getoond. De apps vallen allemaal op één of andere manier in een gevestigde serie van Adobe: zo worden Photoshop en Lightroom natuurlijk niet overgeslagen en zien we voor het eerst dat ook Premiere, de videobewerker, een app krijgt. Ook krijgen we drie apps die geschikt zijn om objecten, kleuren en designs van de echte wereld over te brengen naar de digitale.

Vijf nieuwe apps, twee in een nieuwe jas

Photoshop Sketch (voorheen Adobe Sketch) is een app waarmee je direct kunt beginnen met tekenen dankzij de aanwezige kwasten en stelt je in staat je werk uit te wisselen met Photoshop CC en Illustrator CC. Media mash-up editor Photoshop Mix werkt nu ook met zowel iPhone als iPad en Lightroom Mobile stelt gebruikers nu in staat ook op andermans werk te reageren, zodat dat uiteindelijk een betere samenwerking en product moet gaan opleveren. Ook is het mogelijk bestanden voorzien van een GPS-tag, zowel op mobile als op pc.

Illustrator Draw is een heruitgave van Adobe Ideas en biedt ondersteuning aan de hardware Adobe Ink en Slide, respectievelijk de stylus en de liniaal die Adobe eerder had uitgebracht. Dan is er nog Illustrator Line, waarmee je heel precies kunt tekenen. Ook kun je je werk exporteren naar Illustrator CC. Het grote verschil tussen beide apps is dat Draw een app is voor de vrij geest en meer een blank canvas voor je fantasie aanbiedt en Line echt bedoeld is voor precisiewerk.

Adobe Premiere Clip is Adobe eerste stappen in het aanbieden van videobewerkingssoftware voor iOS. Met de app film je wat je wil filmen en kun je het daarna razendsnel bewerken. De app lijkt erg op iMovie qua functionaliteit, maar biedt genoeg opties aan professionals om mee werken. Ook kun je je bestanden exporteren naar Premiere Pro CC op pc. Als laatste presenteerde Adobe drie apps waarmee objecten, kleuren en designs uit de echte wereld kunnen worden overgezet naar de digitale.

Alle apps kun je vinden door op de naam of term hierboven te klikken. Ze zijn overigens ook allemaal gratis te gebruiken. Als je gebruik wil maken van de Creative Cloud, die de apps ook ondersteunt, dan heb je wel een abonnement bij Adobe nodig.

 • Delen:

Reacties

 1. Guus
  28 juni, 2016 om 2:33

  L.s. ….
  ik zoek een mogelijkheid om “Sketch Up” op mijn Ipad te kunnen gebruiken.
  Ik heb er veel mee gewerkt via Windows, maar kan nog geen volwaardig alternatief vinden…
  Heeft u die misschien…?
  Guus Dewulf…

  • Sam Borremans
   28 juni, 2016 om 8:52

   Heeft u Autodesk FormIt 360 al geprobeerd?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.