Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.0 krijgt standaard zaklampfunctie

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2014, 10:33 CategorieAndroid

Het snel te bereiken menu binnen Android heeft een flinke update gekregen in Android 5.0: er zit nu een standaard zaklamp ingebakken. Dat scheelt weer tenminste één app die om meer toestemming vraagt dan nodig.

Het pull-down menu is voorzien van een flinke update

Android 5.0 Lollipop is voorzien van een paar toffe features waar je voorheen een aparte app voor moest downloaden. Zo is het direct mogelijk om te zien hoeveel percentage er nog van je batterij over is en heb je meteen de beschikking over een zaklampfunctie, wanneer je het pull-down menu, dat balkje bovenin je Android-tablet, naar beneden haalt. Daar vind je het Quick Settings-menu, waar onder meer je Wi-Fi-, geluid-, Bluetooth- en locatie-instellingen te vinden zijn. Dat scheelt weer minstens één app die onnodig ruimte in beslag neemt.

Vooral dat van die zaklampfunctie is handig. Nu moet je daar nog een aparte app voor downloaden. Dat kost niet alleen ruimte op je interne of externe geheugen, het scheelt je ook weer wat privacy-zorgen. Vaak wil zo’n zaklamp-app nog wel eens meer toegang tot je telefoon dan je zelf nodig vindt, maar dat wordt dus een ding uit het verleden. En hoewel het batterijpercentage niet meteen zichtbaar is in de bovenste statusbalk, kun je hem wel direct zien wanneer je die balk dus naar beneden trekt. Ook dat scheelt weer klooien met apps en instellingen.

Verder kun je zelf altijd meer functies toevoegen aan die snel te bereiken menu. Dat doe je door ze of handmatig te selecteren of bepaalde functies te gebruiken, waarna het apparaat leert wat wel en niet van belang is. We verwachten dat iedereen Android 5.0 voor het einde van het jaar of begin volgend jaar op z’n smartphone of tablet heeft staan. Wij kunnen in elk geval niet wachten om met de software aan de slag te gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.