Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android 5.0 Lollipop verschijnt 3 november’

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2014, 8:34 CategorieAndroid

Google heeft bij ontwikkelaars aangegeven dat zij hun apps voor 3 november moeten hebben klaargestoomd – de releasedatum van de Google Nexus 9 in Noord-Amerika. Het bericht zegt echter niets over een algemene release van het nieuwe Android.

Android 5.0 Lollipop

Google heeft een bericht rondgestuurd naar app-ontwikkelaars, met daarin de boodschap dat Android 5.0 Lollipop vanaf 3 november beschikbaar is voor de consument. Het is daarom vanaf nu mogelijk dat die ontwikkelaar hun applicaties in vernieuwde vorm uploaden naar Google Play, zodat iedereen straks direct van de nieuwe functies gebruik kan maken wanneer Lollipop daadwerkelijk verschijnt. Tot het zo ver is geeft Google hen alle ruimte hun apps uitgebreid uit te proberen. Google gaf al eerder deze maand een ontwikkelaarsversie van Lollipop uit.

De datum van 3 november komt overeen met eerdere berichten, waaronder dat de Nexus 9 en Nexus Player vanaf die datum verkrijgbaar zijn en dat daar (een aangepaste versie van) Android 5.0 op draait. Ook zouden de Wi-Fi-modellen van de Nexus 7 en 10 op die dag hun update krijgen.

Starting November 3rd, Nexus 9 will be the first device available to consumers that will run Android 5.0. Therefore, it is a great time to publish on Google Play, once you’ve updated and tested your app. Even if your apps target earlier versions of Android, take a few moments to test them on the Android 5.0 system images, and publish any updates needed in advance of the Android 5.0 rollout.

Echter, later bleek er meer informatie over deze aankondiging naar buiten te komen (zie de quote hierboven). Het zou namelijk niet per se gaan om de releasedatum van Lollipop als geheel, maar de releasedatum van Android 5.0 gekoppeld aan de Nexus 9. Dat is toch weer iets heel anders. Het bericht spreekt echter een algemene releasedatum niet tegen, maar bevestigt ook niets. Wanneer Android 5.0 Lollipop écht uitkomt voor íedereen, is dus nog even spannend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.