Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android L krijgt naam Lollipop of Licorice’

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2014, 9:27 CategorieAndroid

Elke versie van het Android-besturingssysteem heeft tot nu toe een naam van een soepje of een toetje gekregen en dus zal het niet anders zijn met de versie die we tot nu toe alleen nog kennen als Android L. Wat deze versie van Android gaat brengen weten we ondertussen grotendeels al, maar de naam is vooralsnog onzeker. Zou het Android Lollipop of Licorice zijn?

Als we alles bij elkaar pakken dan lijkt Lollipop de grootste kanshebber, wat voor de Nederlander ook meteen de meest comfortabel te schrijven en uit te spreken naam is. Niet alleen werd een verwijzing naar deze naam gevonden in een testversie van Android L voor de Samsung Galaxy S5, ook heeft de website AdWeek een reclamecampagne van Google gespot waarin het woord voorkomt. Op de ruit van een snoepwinkel wordt namelijk de zoek-app van het bedrijf gepromoot en Google kiest uit alle snoepjes de lolly voor de promotie van de app.

Maar, er is ook nog een mogelijkheid dat Google voor licorice, de Engelse vertaling van drop, kiest. Giovanni Calabrese, de man die verantwoordelijk is voor de standbeelden van de Android-logo’s, heeft namelijk op Google plus een bericht geplaatst waarin hij lijkt te hinten naar Licorice als naam voor Android L.

I never had a great liking for Licorice, but damn!  there are some great flavors out there!!

Nu is het mogelijk dat hij ons op een dwaalspoor wil brengen maar dat merken we waarschijnlijk snel genoeg. De verwachting is dat Google Android L deze of volgende week officieel onthult, mogelijk in combinatie met de lancering van de veelbesproken Google Nexus 9.

Lees meer over alle nieuwigheden in Android L (5.0).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.