Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple brengt iOS 8.1 uit voor iPad, iPhone en iPod

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2014, 19:22 CategorieApple

Apple heeft vanavond in de VS de eerste grote update voor iOS 8 aangekondigd. Gebruikers van de iPad, iPhone en iPod kunnen hun toestel updaten naar iOS 8.1, de versie die onder meer de Camera Roll terugbrengt.

iOS 8

Natuurlijk begon Apple de presentatie van vanavond, welke met name in het teken staat van nieuwe iPads, met klopjes op de eigen schouder over de uitrol van iOS 8. Zo werden alle belangrijkste features en functies nogmaals besproken en gaf het bedrijf uit Cupertino aan dat inmiddels 48 procent van de iOS-toestellen op de meest recente versie draait. Lees meer over alle nieuwe functies van iOS 8.

iOS 8.1

Maar, waar wij met name in geïnteresseerd zijn is natuurlijk iOS 8.1. Deze eerste grote update voor iOS 8 brengt onder meer Apple Pay, iets dat helaas nog niet in Nederland beschikbaar is, en de bekende Camera Roll die sinds de lancering van iOS 8 ontbrak. Met iOS 8.1 introduceert Apple ook iCloud Photo Library, een opslagruimte voor al je foto’s en video’s. In combinatie met de nieuwe Mac-app zijn al je foto’s dus straks op al je apparaten beschikbaar. De opslagruimte van je iCloud account wordt hiervoor gebruikt maar er moet gezegd wordt dat deze functie zich nog in beta-fase bevindt. Daarnaast zijn er verschillende kleine bugfixes en verbeteringen doorgevoerd.

Beschikbaarheid

De iOS 8.1 update wordt maandag uitgerold en kan gratis geïnstalleerd worden op iPads, iPhones en iPods die compatibel zijn met iOS 8.

Lees meer over de nieuwe iPad Air 2 en iPad Mini 3.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPad Mini 3
iOS

Reacties

  1. Gordan
    22 oktober, 2014 om 12:58

    Ben bezig met de update, hopelijk lukt t in 1 keer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.