Apple iPad Air 2 bestellen: bij deze winkels kun je de tablet kopen

23 oktober 2014 2 Minuten 3 Reacties
Apple-iPad-Air-2-feature

De iPad Air 2 is inmiddels bij de eerste Nederlandse winkels verschenen. In dit artikel zetten we een aantal winkels waar je de iPad Air 2 kunt kopen onder elkaar.

Het is inmiddels ruim een week geleden dat Apple de iPad Air 2 aankondigde maar waar kun je de tablet kopen? Er is in Nederland nog nauwelijks voorraad te vinden, al zijn officiële Apple Stores inmiddels voorzien van een zeer beperkte voorraad. Natuurlijk is de iPad Air 2 bij meer winkels te bestellen en in dit artikel zetten we een aantal van deze winkels onder elkaar.

Update 25/10: Inmiddels hebben diverse winkels de iPad Air 2 (beperkt) op voorraad. Onder aan het artikel vind je de huidige stand van zaken.

iPad Air 2 specificaties

De Apple iPad Air 2 is de opvolger van de eind 2013 gelanceerde iPad Air. Het nieuwe model is op flink wat punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo is de tablet nog maar 6,1 millimeter dun en is de home-knop voorzien van de Touch ID-sensor waardoor je de iPad onder meer kunt ontgrendelen met je vingerafdruk. Ook is het scherm van de iPad Air 2 gelamineerd en daardoor minder gevoelig voor reflecties, zien we onder de motorkap de nieuwe Apple A8X-processor terug en is de camera aan zowel de voorzijde als de achterzijde verbeterd. Een overzicht van alle verbeteringen, nieuwigheden en opties vind je op de productpagina van de Apple iPad Air 2.

Prijzen en modellen

De prijs van de iPad Air 2 begint bij 499 euro. Hiervoor krijg je de 16GB wifi-only variant. De 16GB-versie met 4G-module gaat 619 euro kosten. De 32GB-versie is verdwenen. De 64GB-versie is 100 euro duurder, en daarop komt weer 100 euro voor de 128GB-versie. Alle varianten komen in een zilveren, een gouden en een witte uitvoering.

Let wel; ook de iPad Air blijft in de winkel liggen maar wordt 100 euro goedkoper; 399 euro voor de 16GB-versie. De 32GB-versie gaat 449 euro kosten en de 4G-uitvoeringen kosten respectievelijk 519 euro en 569 euro.

iPad Air 2 kopen

Via de online Apple Store is de iPad Air 2 al even te bestellen en inmiddels worden alle modellen volgens Apple binnen 2 tot 4 werkdagen verzonden. Sinds vandaag hebben de officiële Apple Stores in Nederland ook een kleine voorraad maar de verwachting is dat die snel op is. De komende weken worden ook andere winkels, zowel Premium Resellers als normale retailers, voorzien van voorraad. Bij onderstaande winkels kan de iPad Air 2 reeds besteld worden.

  • Apple Store
  • Centralpoint (voorradig)
  • BCC
  • iCentre
  • Belsimpel (ook met abonnement)
  • Dixons (voorradig)
  • Mycom

Meer informatie

Wil je weten wat exact de verschillen zijn tussen de nieuwe en de oude iPad Air? Neem dan ons artikel met iPad Air en iPad Air 2 verschillen door. Meer informatie over die nieuwste iPad Mini vind je op de productpagina van de iPad Mini 3.

Reacties (3)